Division I: Herning på toppen, Aalborg sænkede Esbjerg

Herning IK mødte gæsterne fra Vojens i et traditionelt topopgør i 1. division, hvor sønderjyderne i fjor trak det længste strå i slutningen af sæsonen med mesterskabet.

Herning har et par tidligere Vojens-spillere med på holdet, og de kunne drille deres gamle venner efter kampen i aftes, hvor det blev til en 3-1-sejr til hjemmeholdet.

Det var to tidlige træffere, der sendte Vojens til tælling. Anders Pagh scorede til 1-0, mens Kristian Kragh scorede til 2-0 inden der var gået 13 minutter. 3-0-målet kom i undertal i det 34. minut, og det var netop en af de tidligere Vojens-spillere, Simon Wiuff, der satte scoringen.

Ronnie Brobaks tidlige scoring i tredje hjalp ikke for gæsterne, der dermed kunne se Herning stige til tops i tabellen med 15 point for fem kampe. Vojens har 12 point for seks kampe på tredjepladsen.

AaB Ishockey stod for en gedigen slutspurt i 4-1-sejren over Esbjerg. Tre mål inden for de seks minutter betød nordjysk sejr. Jonas Wilquin, Jeppe Jul Korsgaard og Oliver Anker Christensen leverede afgørelsen.

Forinden havde Sebastian Brinkman gjort det til 1-0 for Aalborg, mens Mathias Sørensen udlignede for Esbjerg efter 33 minutter.

AaB’erne står med ni point for seks kampe, mens Esbjerg ligner et hold, der får det svært med tre point i de første fem matcher.