Division I: Heffernan hamrede Vikings til 6-4-sejr med fire kasser

Foto: Jan Korsgaard

Vi har endnu ikke set vildt meget til Jutland Vikings canadiske angriber Kyle Heffernan i 1. division, men i aften i Odense viste han sit værd for den nye fusionsklub.

Jutland Vikings vandt en lidt overraskende 6-4-sejr over de fynske værter, der ellers er kommet godt fra start, og Heffernan stod for hele fire af seks Jutland-scoringer.

Alene i tredje periode, da Jutland vendte 2-3 til en sejr på 6-4 scorede Heffernan et rent hattrick og kunne dermed lade sig fejre som aftenens helt i Aarhus/Silkeborg-området.

Allerede i en målrig første periode – 2-2 – havde Heffernan vist målform og scoret et af Jutlands to mål.

Det var bemærkelsesværdigt, at samtlige canadierens mål blev scoret i fem mod fem-spil.

Heffernan er noget af en journeyman i europæisk ishockey, hvor han i mange sæsoner har bevæget sig i diverse ligaer rundt omkring i forskellige lande. Han har både været i Tjekkiet og Sveriges lavere divisioner, men de seneste to sæsoner har han altså været i Polen og i ungarsk-baserede MOL-Liga, som ikke er af helt lav sportslig karakter.

Så Heffernan kan blive en dominerende faktor i dansk 1. division. Måske. I aften viste han i hvert fald de rette takter i Odense.

Hjemmeholdet fik mål fra Jonas Hansen, Teis Nielsen, Mathias Holmlund og Matej Polata. Sebastian Fredensborg og amerikanske Michael Swiderski scorede de øvrige to mål for Jutland Vikings.