Division I: Grundspilssejr til Amager

Der var 425 tilskuere på lægterne i Allan Villadsen Arena fredag aften, da Amager formåede at vinde 4-3 i Hvidovre og dermed sikre sig førstepladsen i grundspillet. En herlig kulisse til den afgørende kamp i landets næstbedste, der samtidig også fik de sidste brikker til at falde på plads i grundspillet.

Allerede efter 1:16 havde Hvidovre bragt sig foran 2-0 ved Alexander Edelskov og Thor Andersen, men inden der var gået fem minutter havde Philip Bruggisser reduceret for Amager. 2-1 holdt første periode ud, og i midtperioden delte to hold rovet.

Axel Hellqvist (Hvidovre) og Emil Grandal (Amager) scorede de to mål, og de godt 100 tilrejsende Amager-fans i den fine kulisse, der var en Metal Liga-kamp værdig, kunne holde vejret frem mod de sidste 20 minutter.

Her lykkedes det for holdet fra Hangaren at vende billedet og sikre sig den eftertragtede førsteplads. Udligningen kom ved Emil Grandal (3-3) efter 45 minutter og i slutfasen altså sejrsmålet, som Amagers Facebook-side beskriver således.

“Begge hold gik til sagerne, fair spillet, men der blev i begge lejre satset på de bedste spillede for dagen. Med mindre end to minutter igen, fik dagens Amager-spiller Sebastian Jarrov sat en fed streg under at han har nok 1. divisions bedste og hårdeste håndledsskud.”

“På en lang flippasning fra egen zone fandt Jimmi Oor Jarrov helt oppe på Hvidovres blue line. Jarrov tog pucken med på skøjten ind i højre side af Hvidovre zone og satte så et af hans ”tordenskud” højt oppe i krydset, hvor Hvidovre’s målmand Magnus Bo Hansen end ikke så røgen af skuddet, før Amager kunne jublede over målet til 3-4.”

Amager dermed etter i grundspillet og kvartfinalerne er som følger:

Amager (1) vs. Vojens (8)
Herning (2) vs. Odense (7)
Hvidovre (3) vs. Gladsaxe (6)
Rødovre (4) vs. Aalborg (5)