Division I: God og lige topkamp

Foto: Jan Korsgaard

Topopgøret i 1. division i aftes blev en lige og tæt affære foran 76 tilskuere i Rødovre Skøjte Arena. Matchen mellem hjemmeholdet fra RSIK og Amager Eliteishockey var samtidig en gentagelse af sidste sæsons finale, og ligesom i fjor var det Rødovre, der havde skøjten forrest. På mål af Nikolaj Krag Christensen, Lucas Andersen og Niclas Malling vandt hjemmeholdet med 3-0.

– Det var en god og lige kamp, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Der var chancer i begge ender, og vi formåede at levere en disciplineret indsats. Jeg husker ikke, hvornår vi sidst holdt buret rent i en kamp. Spillerne fik lov at gå til stålet, uden at det på nogen blev en ond kamp, siger RSIK-coach Brian Madsen til FACEOFF-online.dk.

Rødovre topper den næstbedste række med 35 point for 16 kampe.

– Vores styrke er uden tvivl vores skøjteløb. Yder vi ikke på skøjterne, samtidig med at vi spiller offensivt og aggressivt på modstanderen, så taber vi. Skøjteløbet er ganske enkelt en forudsætning for, at vi spiller godt, siger Brian Madsen.

– Samtidig synes jeg, der er mange af vores rutinerede spillere, der trækker læsset på den gode måde – og så popper vores unge spillere op og gør en god figur, lyder det fra Madsen, der er meget imponeret over niveauet i den næstbedste række.

– I min optik har 1. division været en kanonturnering i mange sæsoner, og jeg synes kun, at niveauet er blevet bedre i den her sæson. For os er det en virkelig god udviklingsturnering, mens andre klubber har deres førstehold som flagskib. Det er en rigtig god blanding, siger Brian Madsen.