Division I: Gladsaxe rejste sig på andendagen

Foto: Frank Nielsen

Gladsaxe Bears fik fredag aften en snitter på hele 8-1 af Jutland Vikings i den første Division I-finale, men lørdag rejste den sjællandske klub sig.

Det holdt en anelse hårdt for Gladsaxe i den anden finalekamp, hvor Jutland tre gange var foran, men det endte med en Bears-sejr på 4-3 efter overtid. Andreas Gath blev den store helt for værterne, da han scorede sejrsmålet et minut og 21 sekunder inde i den forlængede spilletid.

De fleste af de 483 tilskuere i Gladsaxe Skøjtehal kunne dermed glæde sig over, at forhåndsfavoritterne fik udlignet til 1-1 i finaleserien, hvor der spilles bedst af fem kampe.

De østjyske vikinger kom foran i slutningen af første periode, hvor Simon Bonde Nielsen fandt vej til nettet. Andreas Søgaard Jensen fik udlignet otte minutter inde i anden periode, men en håndfuld minutter senere var Kyle Heffernan på pletten for gæsterne.

Små to minutter inde i tredje periode bragte Nikolai Damm balance i regnskabet, men Jutland kom på sejrskurs, da den store spiller fra fredagens kamp, Ian McLellan, scorede til 3-2. Med fire minutter igen tvang Andreas Søgaard Jensen kampen ud i overtid, hvor Andreas Gath altså afgjorde til Gladsaxes fordel.

De næste to kampe i serien spilles i Silkeborg Skøjtehal torsdag og fredag i næste uge.