Division I: Gentofte vandt giganternes opgør i straffe

Foto: Bluelinemedia.dk

Herning ligger nummer et i 1. division vest, og Gentofte er etter i øst-konferencen.

I dag mødtes de to mandskaber i en direkte dyst på Kvik Hockey Arena, der sagtens kunne være en generalprøve på et kommende slutspilsopgør.

Det blev nøjagtig så tæt, som man kunne forvente, idet de to hold røg helt ud i straffeslag. Den dyst vandt Gentofte, der stadig bejler til næste sæsons Metal Liga.

Herning bragte sig tidligt foran i kampen, for efter otte minutter satte David Vesterby 1-0-målet for midtjyderne. 

Per Holten Møller og Göran Karlström er uden tvivl ishockey-Danmarks mest rutinerede trænerduo og den dansk-svenske duo fik tropperne til at kæmpe hårdt for at komme tilbage i matchen. Det lykkedes i det 43. minut, hvor Carl Gustav Schultz fik udlignet til 1-1. 

Derefter gik de to hold helt ud i straffeslag, som måtte helt ud i otte runder. De første seks straffeslag fra hvert hold blev reddet af Christian Larsen (Gentofte) og Frederik Søgaard (Herning).

Så kom der gang i scoringer. Christoffer Lindhøj nettede for Gentofte, David Vesterby for Herning, Jesper Bøgh Horsted for Gentofte, inden Mathias Pedersen brændte for Herning. 

Dermed kunne gæsterne trille videre til Aarhus, hvor de i morgen møder Jutland Vikings, mens Herning tager imod Hvidovre.