Division I: En måned med stor betydning for top 8

Denne måneds blog sætter top 8 under luppen. Holdene uden for top 8, får ikke pyntet så tilpas meget på tabellen, at de otte hold, som pt. er at finde i top 8, ændrer sig. Og det eneste hold, der vel reelt har skuffet, må være Esbjerg, der inden sæsonstarten var spået en slutspilsplads.

Esbjerg var inden sæsonstarten spået til 8. plads. Den tillid indfriede de vestjyske elitereserver ikke. Og det er der flere grunde til. Holdet har været alt for svingende i sæsonen og særligt i sidste del af grundspillet har der været for mange svipsere.

Nederlag til Vojens, Herlev og Odense, hold man har kæmpet mod, har været med til at koste for mange point. Og i en notorisk lige og meget stærk 1. Division, hvor holdene på tværs har slået hinanden, har det altså været medvirkende til at holdet misser slutspillet.

Vojens har overrasket positivt i forhold til forudsigelserne og sandsynligheden for, at der kan lægges ovenpå til næste sæson er absolut til stede. Der er mange gode ishockeyspillere, som trods teknikken mangler en del på rutinen. Her kan denne sæson give et nyk i den rigtige retning.

Og så kommer denne sæsons største overraskelse set med “ekspertbriller”. Herlev har været skarpe i sæsonens indledende kampe og derfor kan de også puste ud og gøre sig helt klar til slutspillet.

Alt det kræver er at Vojens og Esbjerg ikke henter fem og otte point mere end Herlev i sæsonens sidste fire kampe – og det må ærlig talt siges at være for meget. Selvom Herlev har et ganske svært program tilbage, er det næppe svært nok til, at Herlev ikke kan hente tre point i en af deres sidste kampe.

Odense er foran Gladsaxe, og det bliver de næppe ved med. Gladsaxe er to kampe efter og har et par jævnbyrdige kampe i vente, som sagtens kan kaste point nok af sig, til at hente det ene point de er efter, med to kampe færre end Odense. Så der er absolut lagt i ovnen til en spændende afslutning i de sidste kampe.

For at opsummere, er sæsonen top 8 sat og der vil kun ændres kosmetisk på tabellen inden slutspillet starter. Alligevel kan den kosmetiske betydning have stor betydning. Det ses der på i løbet af den kommende måned.