Division I: Amager slået ud af Vojens

Foto: Jan Korsgaard

Det blev et hurtigt farvel til grundspilsvinderne fra Amager, der i lørdagens kamp havde opbakning af 137 tilskuere i Hangaren. Kampen mod Vojens var tæt langt hen i anden periode, men i slutfasen var sønderjydernes ligareserver for stærke og endte med at vinde 6-2.

Den i de forgangne dage vældig omdiskuterede angriber Henrik Nielsen var tilbage hos Vojens efter i går at have scoret i Metal Liga-kvartfinalen mod Aalborg, og Nielsen fortsatte sin stigende form med scoringerne til 2-1 og 3-1 for dagens gæster.

Forinden havde Martin Eskildsen og Robin Andreasson delt de to første scoringer i kampen.

Efter tre kvarter scorede Ronnie Brobak til 4-1 for Vojens, og end ikke en reducering af Valdemar Kisum kunne bringe Amager tilbage i kampen, for Martin Eskildsen og Morten Skov nettede to gange for sønderjyderne, der dermed vandt serien med 3-0.

Debatten har raset de seneste dage, og Amager Eliteishockey tager her til aften tråden op igen på klubbens Facebook-side efter at SønderjyskE/Vojens bragte en håndfuld af de spillere, der var med mod Aalborg i Metal Ligaen i går ind på holdet lørdag.

– Hvad har det med udvikling af unge at gøre, at man sender 20-22 årige landsholds- og elitespillere med mere end 600 elitekampe i alt til Amager for at vinde en kvartfinale, når man sender ”boblerne” hjem ”Midt om Natten”? lyder det signeret sportschef i klubben, Klavs Larsen.

– Andre må nu sørge for at forudsætninger bliver tilpasset, så det er 1. divisions-mesterskaberne vi spiller i og om. Amager vil spille en aktiv rolle i dette, sammen med de øvrige klubber og DIU.

SønderjyskE’s Facebook-side skriver om dagens sejr:

– Med tre sejre på stribe spillede de lyseblå talenter sig i semifinalen i 1. Division – landets næstbedste række. Dagens sejr blev på 6-2, og dermed indløses billet til semifinalerne for første gang nogensinde. Et stort skulderklap til talentarbejdet i SE/VIK, lyder det.