Division I: Amager Islanders trækker sig fra turneringen

Foto: Jan Korsgaard
Amager Islanders er foreløbig fortid i landets næstbedste række, 1. division. Amager-klubben har problemer med at stille hold, og kan derfor ikke garantere at stille op i kampene, bekræfter turneringsleder Kim Pedersen fra Danmarks Ishockey Union.

Amager havde allerede i sidste sæson problemer med at stille mandskab til flere af kampene, men formåede dog at gennemføre sæsonen under træner Denis Larsen. Islanders vandt blot en enkelt kamp i løbet af sæsonen, og fundamentet er altså nu blevet for spinkelt.

Det betyder, at der er 13 hold tilbage i 1. division, syv i vest, seks øst. De seks østhold får dermed annulleret deres ekstrakamp mod Amager og skal kun spille 31 kampe i den “østlige konference”.

Amager Islanders var for blot et par sæsoner siden ude i en solid satsning, hvor klubejer Allan Klem stod bag et solidt hold med mange tidligere Metal Liga-spillere. Det hold vandt både grundspillet i 2016 og 2017. I foråret 2016 røg ud Amager derefter ud mod Vojens IK, mens det året efter blev til nederlag i semifinalen mod Rødovre. 

I sidste sæson begyndte klubben forfra med et hold bestående af mange lokale spillere, og i sommer var der tegn til et forstærket hold, da en ny sportschef, Sebastian Jarrov, hentede en lille håndfuld imports til Amager i en form for ny satsning. Den satsning fik ikke vinger, der bar og Amager er nu formentlig tilbage i 2. division øst eller sekundarækkerne. 

Forhåbentlig – set med overordnede danske ishockeyøjne – er Amager snart igen tilbage i 1. division. I sidste sæson gik naboklubben Copenhagen Lions konkurs, og Amager Islanders’ farvel efterlader nu øen uden hold i landets bedste seniorrækker.