Division I: Alexander Lajmi skriver med Jutland Vikings

Jutland Vikings har endnu en spiller klar til den kommende sæson. Allerede i sidste sæsons sidste del spillede Alexander Lajmi for klubben, og han vender nu tilbage til Aarhus og omegn efter sommerferien.

Det skriver Vikings i en pressemeddelelse, hvor klubben med glæde meddeler, at Lajmi er tilbage i det østjyske i trøje nummer 46:

– Alexander genoptog kontakten til ishockeysporten, da han meldte sig på banen som træner hos barndomsklubben IK Aarhus. Der gik ikke lang tid, fra han begyndte at have sin gang i hallen, til der var flere spillere og ledere fra Jutland Vikings, der prikkede ham på skulderen. Det blev sværere og sværere at sige nej fortæller Alexander – som da også accepterede den meget åbne invitation, og begyndte at træne med.Derfra var der ingen vej tilbage, da han havde savnet sporten, omklædningsrummet og hele den ånd der er på et ishockeyhold.

– Det er ikke nogen nyhed, at Alexander har været ude i næsten to sæsoner på grund af en spiseforstyrelse, som satte ishockeykarrieren på pause. Han har været meget åben omkring sin sygdom, men har heller ikke lagt skjul på at han nu er tilbage, og er mere klar end nogensinde til at bevise, hvilke kvaliteter det var, der sendte ham omkring flere ungdomslandshold og gav ham Metal Liga-debut som blot 17 årig.

– I de fem kampe han fik spillet, fik han også vist at han i særdeleshed har sin berettigelse på holdet, og at der ikke var meget rust, der skulle bankes af, før han stemplede ind. Alexander er en stabilt producerende spiller, men ikke en ”målkonge” som sådan. Han kan bedst beskrives som en teknisk velfunderet tovejsspiller med både offensive og defensive kvaliteter, som gerne går forrest og tager et stort slæb for holdet med sit store skøjtepensum. Han passer perfekt ind i special teams. Det er i powerplay, og når modstanderens powerplay skal slås i stykker, lyder det fra Jutland Vikings.