DIU slipper for skat af eventuelt VM-overskud

Henrik Bach Nielsen (til højre) sammen med den danske VM-målvogter Sebastian Dahm efter en forberedelseskamp op til turneringen i Rusland.

Budgettet er på 130 millioner for det kommende VM i Danmark, men kommer der ekstra penge i kassen, får den danske stat ikke en skattemæssig del af overskuddet.

Også selv værtskommunerne, regionerne og tipsmidlerne – altså offentligt støttede organisationer har bidraget med 30 millioner kroner til at skubbe arrangementet i gang.

En selskabskonstruktion, der er fuldt ud lovlig, gør nemlig, at Danmarks Ishockey Union kan beholde hele overskuddet og ikke betale skat af beløbet.

Anders Nørgaard Laursen, der forsker i skatteret på Aarhus Universitet, understreger, at konstruktionen er fuldt ud lovlig.

– I den her sammenhæng er det relevante spørgsmål nærmere, om det er etisk forsvarligt at lave skatteplanlægning i et offentligt støttet arrangement. Det kan man selvfølgelig diskutere, men det er ikke noget, jeg som forsker har en holdning til, siger han til Politiken.dk.

Et eventuelt overskud vil DIU i stedet bruge til udvikling af ishockeysporten. Det skriver Politiken.dk.

– Hvis der kommer et overskud, og det håber vi jo alle sammen, at der gør, så er det tanken, at det skal være med til at udvikle dansk ishockey. Med den kasket, jeg har på, kommer det før Skat, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen  – også til Politiken.

– Der er sat et system op af politikerne, hvor man siger, at det med at generere penge til Foreningsdanmark, det kan man gøre ved at lave en bestemt konstruktion, siger DIF-formand Niels Nygaard – og understreger, at alt er i orden, så længe man holder sig inde for lovens rammer.