Fynsk fredagsfest og sæsonens tre første point

Foto: Jan Korsgaard

Odense Bulldogs-SønderjyskE 3-0 (0-0,1-0,2-0) Sikke en skalp for de fynske Bulldogs. I fem testkampe og to Metal Liga-matcher havde ingen mandskaber formået at besejre SønderjyskE, der kom over broen med maksimal selvtillid mod et Odense-mandskab, der endnu ikke havde fået point.

Men klokken 21:33 kunne hjemmeholdet lade sig fejre af et feststemt publikum, der jublede over 3-0, og hyldede heltene næsten som om det var en slutspilsserie, der var vundet. 

Fra start herskede en dejlig atmosfære til lokalopgøret i Odense, hvor hjemmeholdet fans var marcheret gennem bydelen til kamp, mens gæsternes supportere var kommet talrigt til Fyn i håbet om at fortsætte den forrygende sæsonstart, som synes at have givet sønderjyderne større glæde og friskhed end længe set i Vojens og omegn. 

På den baggrund kom SønderjyskE også ind til kampen som solid favorit, men en tidlig udvisning for boarding til Rasmus Mohr sendte initiativet på fynske hænder.

Henry Hardarson var tæt på at lirke skiven i kassen fra sin position tæt under mål. 

Sami Jekunen var ved at snyde Patrick Galbraith med et lumsk skud langs isen, og kort efter fik TJ Moore Teemu Seppänens gribehandske at føle, da amerikaneren fandt en løs puck og var helt blank foran mål. Der skulle Moore have åbnet scoringen. 

Halvvejsmærket i første periode bød på en friløber til Henry Hardarson, men Galbraith igen på plads i gæsternes bur. Intensiteten var i top. Herligt. 

Rasmus Nielsen stødte med frem og var tæt på at styre en fin Mikkel Jensen-pasning i kassen.

Den strøg lige forbi, og derefter fik begge mandskaber powerplay uden at skabe gedigne chancer. Odense havde endnu sæsonens første hjemmebanemål til gode, da første periode sluttede, men der var fremgang i forhold til tirsdagens 0-2’er mod Frederikshavn. 

Marcus Nissen måtte humpe ud til pause i gigasmerter. Den nye mand i Odense-dress blokerede et skud med skøjten, men kom tilbage efter pausen.

Stærkt arbejde. 

To minutter inde i anden periode faldt Odenses første scoring på hjemmebane i denne sæson.

Vojtech Komarek slap fri og blev slashet inden sin afslutning.

Dommerne takserede slashingen til et straffeslag, som Komarek eksekverede stensikkert, og pucken blev afleveret i Odense-boksen til tjekkisk souvenir.

Bulldogs var for alvor inde i kampen med den umådelig vigtige første scoring. 

Målet skabte tydelig og forståelig forløsning i hjemmeholdets boks. Fynboerne havde fået det nødvendige skud gejst, og sled og slæbte sig gennem en undertalssituation, hvor sønderjyderne ellers havde bud efter udligningen flere gange. Marginalerne var ikke med svendene fra Vojens denne aften.  

Derefter åbnede gæsterne slemt op for kontraer, og Patrick Galbraith måtte redde store muligheder fra både Ned Lukacevic og Yannick Vedel.

I den anden ende sværmede Martin Eskildsen og var tæt på udligning i en yderst underholdende affære. 

Som minutterne skred frem i anden periode, blev underholdning dog til en omgang “indianerhockey”. Et hav af oversatsninger, fejlpasninger og pucktab begge veje gjorde ikke ligefrem spillet kønt. Til gengæld savnede de små 1400 tilskuere ikke intensitet.  

Odense gik ind til tredje periode med et perfekt udgangspunkt, og 69 sekunder inde i tredje periode eksploderede Odense Isstadion i regulær eufori. 

Fynboerne kombinerede sig elegant ind gennem SønderjyskE’s defensive zone, og hele sekvensen endte med en tværpasning fra Ned Lukacevic til tjekkiske Komarek, der blot skulle støde pucken ind over stregen til 2-0. 

Mario Simioni trykkede topspillerne frem i de tre første kæder, og gæsterne havde masser af puckbesiddelse, men var oppe mod et uhørt disciplineret Odense-mandskab, der stod stærkt i egen zone og arbejdede stenhårdt i markeringsspillet.  Det var en fornøjelse at se. 

Da T.J Moore fik passeret Teemu Seppänen med et kanonriv med syv minutter igen, var overliggeren i vejen for en reducering. 

Med fem minutter igen satsede SønderjyskE så hårdt, at mulighederne åbnede sig i modsatte ende, hvor Søren Nielsen var tæt at lukke og slukke. 

SønderjyskE fik en sidste chance for at lægge det ultimative pres, da Marcus Nissen blev sendt ud med fire minutter tilbage, men man sad med fornemmelsen af, at gæsterne kunne spille til midnat uden at score mål. 

Fornemmelsen blev bekræftet, da Patrick Galbraith blev taget ud og straks derefter kunne se Sami Jekunen snuppe skiven og lægge den op i det tomme mål til 3-0.

I de sidste minutter fik Ned Lukacevic op til flere chancer for at øge føringen og fynboerne blev fortjent klappet i mål til sæsonens første tre point. 

Igen med Teemu Seppänen som det vigtigste fundament, men også med en defensiv disciplin på hundrede procent og en Vojtech Komarek, der ikke blot scorede mål, men også leverede en god match med mange gode indgreb. 

Det var en skalp, Odense havde brug for. Der er håb for den fynske ishockeystolthed endnu, mens sønderjyderne røg ind i aften, hvor spillet i sekvenser var ganske glimrende, men ikke nåede højderne fra tirsdagens meriterende sejr over Aalborg.