DIF: Ingen problemer med ishockeykontrakter

Foto: Jan Korsgaard

Tidligere i dag skrev Avisen.dk om slavelignende forhold i dansk ishockey og kontrakter for unge spillere med en løn, der er “uanstændigt lav.” Der blev ligeledes talt om forhold, der er værre end hos Ryan Air.  

– Spillerne forpligter sig til at gøre, hvad klubben vil have dem til, men de får ikke nogen modydelse, og det er noget griseri, sagde arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen blandt andet til Avisen.dk.

Jyllands-Posten har talt med Danmarks Idræts-Forbund (DIF), hvor den konstituerede kommunikationschef, Poul Broberg, ikke ser problemer i den måde man aflønner sine danske spillere i klubben på.

– Det er en meget LO-vinklet historie (Avisen.dk er støttet af LO, red.). Unge mennesker er klar til at gå langt for deres drøm, og det er de også i idrættens verden. Som fagforeningsmand forstår jeg godt, at man skal varetage sine medlemmers interesser, men jeg mener, at man skal se det i et større perspektiv, siger Poul Broberg til Jyllands-Posten.

– Der er unge mennesker, som er villige til at gå langt for deres drøm. Det kan jeg godt forstå, at de er, og det er sådan i de brancher, hvor man skal igennem et nåleøje, siger han til Jyllands-Posten

– Ingen har problemer med, at danske svømmepiger træner i tusindvis af timer uden en krone i løn, tilføjer han – og pointerer, at der ikke er økonomisk niveau til at lave større  ungdomskontrakter og, at DIF meget gerne vil undgå, at klubberne oversatser og går konkurs på grund af “vanvittige lønsatsninger.”