DIA: Hvem skal være årets danske VM-spiller?

Foto: Jan Korsgaard

Fire spillere er nomineret til titlen som “Årets VM-spiller” ved den kommende Dansk Ishockey Award, der løber af stablen i Herning 9. juni, hvor det lokale kongrescenter er vært.

Julian Jakobsen, Jesper Jensen, Peter Regin og Nikolaj Ehlers er nomineret til prisen. Og det ud fra følgende motiveringer:

JESPER JENSEN var den næstmest benyttede spiller af alle i gruppespillet, og den danske back havde over 20 minutters spilletid i gennemsnit pr. kamp som den eneste rød-hvide mand. Leverede en pålidelig, skarp og solid indsats i hver eneste kamp og var på isen i samtlige nøglesituationer. Og i modsætning til i fjor, fik han altså lov at spille VM færdig. Heldigvis for det.

NIKOLAJ EHLERS: Knoklede og knoklede gennem hele turneringen i Danmarks førstekæde. Superstjernen fra Winnipeg fik dog i de første kampe ikke helt udbytte af sit utvetydige talent, men da først Sveriges verdensstjerner og kommende verdensmestre stod på den anden side af rød linje, brillerede han på smukkest mulige vis. Ehlers kørte ganske enkelt rundt med de svenske NHL-stjerner og viste på den måde sin egen verdensklasse.

PETER REGIN: Måske ikke så mange point, som mange gik og håbede på, men til gengæld en forrygende defensiv præstation af den Regin, der konstant var oppe mod modstandernes bedste folk. Spilleren med næstmest istid på det danske hold efter Jesper B. Jensen, Noterede sig +3 i de syv gruppekampe.

JULIAN JAKOBSEN: Herligt at se aalborgenseren tilbage i landsholdstrøjen med sædvanlig pondus, arbejdsvilje og det gode humør, der kendetegner Julian Jakobsen og altid smitter af på holdkammeraterne. Tog sin gode Metal Liga-sæson med over på landsholdet, hvor han spillede en god turnering som center i Danmarks andenkæde. Viste, at han fremdeles holder et højt niveau – også på ypperste internationale plan.