DEL: MAGISKE MADS MESTER IGEN

Foto: Jan Korsgaard

Han gjorde det igen. Mads Christensen. For 11. gang i seniorkarrieren vandt superdanskeren guld med sin klub. I aften i den syvende finalekamp i DEL, hvor Red Bull München vandt 6-3 over gæsterne fra Eisbären Berlin.

En højdramatisk og jævnbyrdig finale tog dermed sin ende, og selvfølgelig scorede Mads Christensen igen en kasse i en nøglekamp.

Han satte 4-1-målet i første periode i powerplay og var sædvanen tro stærkt medvirkende til, at München igen vandt mesterskabet. Det var tredje sæson på stribe, at München vandt mesterskabet og altså sjette sæson i alt, at Christensen tog titlen i DEL.

Han har i forvejen vundet tre mesterskaber med Eisbären Berlin og samtlige danskerens tyske mesterskaber er vundet sammen med træneren Don Jackson. Sikke et makkerpar, der må være eftertragtet ude i Europa.

Der er vel nærmest guldgaranti der. Christensen og Jackson – og i øvrigt en lang række tyske spillere fra OL-holdet har fået klubben til at ligne en magtfaktor næsten som Bayern München i fodboldens Bundesliga. 

Mads Christensen må ubetinget være den mest vindende ishockeyspiller i Europa. Vi tæller altså 11 mesterskaber – fem i en respekteret dansk liga og seks i en tysk liga, der hører til Europas største. Nogen højere?

Markus Lauridsen havde ligeledes en væsentlig andel i Münchens mesterskab. Den danske back spillede solidt, når han ikke var skadet, og var på vej til et godt comeback, da han desværre blev skadet i kvartfinalen mod Mannheim.