DEL: Galbraith har fået ny konkurrent

Foto: Jan Korsgaard

Patrick Galbraith er og har siden sin ankomst til Krefeld i DEL været en populær person og værdifuld spiller hos traditionsklubben i det centrale Tyskland.

Selv om Krefeld er dumpet længere ned i tabellen på det seneste, har Galbraith stået udenfor voldsom kritik for sine præstationer, og det er – tilsyneladende – ikke en kritik af danskeren, at Krefeld nu har købt et nyt og ganske solidt navn ind til at være den anden del af klubbens målmandsduo.

25-årige Nicklas Treutle har længe været kendt som et af Tysklands store målmandstalenter, og Treutle spillede sidste sæson to kampe for Arizona i NHL. Resten af sæsonen i Springfield i AHL. I denne sæson valgte han at vende tilbage til Europa, men fik ikke spillet sig til kontrakt i KooKoo Kouvala i den finske Liiga.

I stedet stod Treutle for første gang for Krefeld i eftermiddag i 3-1-sejren hos Eisbären Berlin, men det er meningen, at han sammen med Galbraith skal danne et ligeværdigt målmandsteam, siger Krefeld-coach Franz Fritzmeier til avisen Rheinische Post.

– Indkøbet er ikke noget tegn mod Patrick Galbraith. Vi har brug for et stærkt målmandstandem og vi vil gerne give Patrick Klein (den tredje målmand i klubben) mere tid til at udvikle sig i DEL2, siger Krefeld-coachen.

Krefeld ligger lige nu tredjesidst i DEL med otte point for otte kampe, mens den anden DEL-dansker Mads Christensen, opererer ud fra tredjepladsen med sin klub München. Christensen og München spiller senere i aften en vanskelig udekamp i Mannheim.