DEL: Galbraith-debut i weekenden, Eriksson på tribunen

Så har Patrick Galbraith fået sin debut i den tyske DEL-klub Krefeld Pinguine, hvortil han er lejet fra SHL-klubben Karlskrona. Galbraith fik to hele kampe i weekenden – endda på hjemmebane i König Palast – men desværre for danskeren resulterede det også i to nederlag.

Dog i tætte kampe og umiddelbart med respektable indsatser af danskeren i begge kampe.

Fredag blev det til et nederlag på 1-2 i derbyet mod lokalrivalerne fra Düsseldorf. Det var Galbraiths debutkamp, og en tæt af slagsen, der havde trukket over 6000 tilskuere på lægterne. Desværre for Krefeld fik holdet et mål underkendt i kampens absolutte slutfase, og gæsterne strøg med alle tre point.

I dag kom Eisbären Berlin så på besøg i Krefeld, og med redningsprocent på 84.2, 16 redninger på 19 skud, var redningsprocenten hos Galbraith måske ikke høj, men efter referaterne fra Tyskland, kunne danskeren ikke lastes for for Berlins scoringer.

Tværtimod var det angribernes manglende effektivitet, der gjorde udslaget. Måske fordi den danske ligatopscorer fra i fjor, Henrik Eriksson, sad på tribunen som overskydende udlænding.

Kombineret med Krefelds håbløse placering i bunden, der knapt levner håb om plads i slutspillet, kunne det sagtens give næring til de spekulationer, som Hockeymagasinet som det første medie for nyligt lancerede omkring en mulig Eriksson-tilbagevenden til Herning, hvor svenskeren gjorde det så fremragende i fjor.

I år står Eriksson noteret for otte point i 21 DEL-kampe.