DEL: Fyringssæsonen er begyndt – tidligere Blue Fox-spiller færdig i Wolfsburg

Pekka Tirkkonen var en svært respekteret leder og spiller, der endte som kaptajn hos Herning Blue Fox, da han spillede i klubben, og det var ikke svært at forestille sig, at Tirkkonen gik trænervejen, som det endte med at være tilfældet.

Han stoppede i Herning i 2008 og røg allerede sæsonen efter ind i et trænerjob i barndomsklubben SapKo i Savonlinna, som han trænede fire sæsoner i den næstbedste finske række, Mestis.

Derefter blev han hyret ind til at træne SaiPa Lappeenranta i den bedste finske række, Liiga, hvor Tirkkonen trænede fire sæsoner, inden han drog ud i Europa. 

Han vandt den schweiziske cup-turnering med EHC Kloten i 2016/17-sæsonen, men nåede kun halvanden sæson i Schweiz, inden han blev fyret. I går blev Tirkkonen så fyret efter blot et par måneder af sæsonen i den tyske DEL-klub Wolfsburg, der traditionelt ligger med i toppen af DEL, men som i år er helt nede i bunden på en 13. plads. 

Wolfsburg har tabt de seneste fem kampe og arbejdsbetingelserne har ikke været nemme for Tirkkonen, der har taget imod mange nye spillere og i øvrigt også har måttet se mange folk være ude med langtidsskader. 

– Det var en meget svær beslutning at fyre Pekka, men der skulle ganske enkelt ske noget, sagde Wolfsburg-manager Charly Fliegauf i går i forbindelse med fyringen.

Wolfsburg har allerede afløseren på plads. Den rutinerede schweizer Hans Kollmann førte sidste sæson ZSC Lions til det schweiziske mesterskab efter han havde reddet Zürich-klubben fra deroute midt i sæsonen. Nu skal han forsøge at gøre det samme med Wolfsburg.