DEF stiller ultimativt krav til ligaklubberne

Foto: Jan Korsgaard

Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) har i dag lagt det ultimative pres på Ligaforeningen, DIU og de danske ishockeyklubber ved at true med at inddrage spillernes kommercielle rettigheder, hvis ikke DIU og Ligaforeningen skriver under på, at der med kort varsel skrives under på en samarbejdsaftale om at indgå en overenskomst. Det skriver TV2 Sport i dag. Det kan ifølge DEF allerede få konsekvenser for indeværende sæson.

 – Der er et akut behov for ændringer i de eksisterende regler, herunder særligt sikring af spillere der får alvorlige varige mén fx ved hovedskader/hjernerystelser, samt adgangen til et fair tvistløsningssystem, der ikke tvinger spillere til at opgive legitime krav pga. omkostninger hertil. Desværre har DIU og Ligaforeningen har ikke ønsket at komme spillerne i møde, lyder det i uddraget fra mailen.

– Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF-sport) har fra 190 spillere i de 10 klubber i Metal Ligaen fået overdraget den eksklusive ret til at benytte spillerens navn, billede og andre karakteristika, autograf og øvrige sportslige relevante informationer, herunder personlige data i forbindelse med markedsførings- og andre aktiviteter i kommercielt og øvrigt øjemed i alle medier og på alle platforme…

Som sagt altså TV2 Sport, der har bragt historien.

Vi følger sagens udvikling her på FACEOFF-online.dk