Debutanten blev helten i Aalborg

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 5-4 (1-0, 2-2, 1-2, 1-0) Der var et par nye spillere på isen for Aalborg til eftermiddagens kamp mod Esbjerg Energy. Martin Højbjerg var tilbage på holdet, mens Sonny Hertzberg, der var kommet til Aalborg, kort inden transfer deadline, fik sin debut. Hos Esbjerg var der ikke nogen ændringer i opstillingen i forhold til fredag aften i Esbjerg.

Og ganske pudsigt blev det den tidligere Hvidovre-spiller Sonny Hertzberg, der kort inde i overtiden blev matchvinder for Aalborg, da han fik sneget pucken ind i et tomt Esbjerg-mål via en af gæsternes stave, mens Esbjerg-målmand Seldrup havde spillet sig selv ud tidligere i samme spilsekvens.

Overtidssejr til Aalborg efter endnu en vild afslutning på den ordinære tid, hvor Phillip Bruggisser udlignede blot fire sekunder før tid. Esbjerg fandt magien igen, men denne gang rakte den altså ikke til sejr. 

Aalborg kom stærkt ud til første periode, hvor der blev skøjtet meget mere end Esbjerg, og man kom frem til flere gode muligheder. Seldrup havde flere gode redninger i starten, men det lignende bare et spørgsmål om tid, før Aalborg ville score kampens første mål. Det lykkedes også efter 17:48, hvor Kirill Kabanov var første mand på egen returpuck og kunne sende den i nettet til stor jubel i Cool East Arena.

Forinden Aalborgs føring havde Tadeas Galansky haft et par rigtig store redninger, der var med til at holde Esbjerg fra at score kampens første mål. Esbjerg ville gerne spille meget fysisk, men flere gange kunne man ikke fange og ramme Aalborg spillerne. 1-0 efter 1. periode, hvor Aalborg vandt skudstatistikken med 16-6.

Aalborg fik den perfekte start på anden periode, da Christian Wejse tog en mindre heldig udvisning i offensiv zone. Det straffede Aalborg med det samme, da Martin Lefebvre klappede pucken i nettet fra blueline til 2-0. Lefebvre må siges at have fundet formen i semifinalerne, hvor han har scoret tre mål indtil videre.

Der kom en mindre afbrydelse i spillet, da en samling, der skulle holde plexiglasset var gået løs i det ene hjørne. Det blev lavet, og kort efter kom Esbjerg i deres første powerplay, og Anders Krogsgaard sendte pucken mellem venner og fjender fra blueline, og den gik i nettet efter, at den så ud til at blive ramt undervejs.

Esbjerg fik stresset Aalborgs opspil i stor stil, hvor det lignede en udligning, men i stedet for fik Aalborg et heldigt udspring fra banden, der gjorde, at pucken mistede alt fart. Mikkel Højbjerg var først på pucken, og han tog den omkring målet, og smed den ind foran, hvor han ramte Mathias Seldrup, og pucken gik i nettet. Det medførte store protester fra Esbjergs spillere, og det var ikke lige til at se, hvad pucken havde ramt på vejen. Målet blev godkendt.

Esbjerg fik hurtigt reduceret til 3-2, da Brock Nixon skøjtede ind i banden og sendte pucken mod Galansky, der ikke så helt heldig ud i situationen. Spillet blev meget mere fysisk, hvilket er en spillestil, der passer bedre til Esbjerg end til Aalborg.

Aalborg så ud til at have afgjort kampen i powerplay, da Olivier Hinse hamrede pucken i nettet til 4-2 i tredje periode. Kort forinden havde Martin Lefebvre skudt på mål, hvor Brock Nixon var nede at blokere skuddet, og han var i smerter på isen.

Esbjerg blev ved med at kæmpe, og da Martin Lefebvre røg i boksen for en tripping. Esbjerg skulle ikke bruge mange sekunder, før at Phillip Bruggisser hamrede pucken op i nettet fra blueline. Pucken røg direkte op i hjørnet uden chance for Galansky.

Aalborg fik en gylden mulighed for at lukke kampen i powerplay og endte med at spille fem mod tre i lidt over et minut, men selvom pucken fløj rundt om målet, så endte den ikke i nettet.

Det gav Esbjerg et sidste skud energi i 3. periode, hvor man med små 30 sekunder tog Mathias Seldrup ud af målet. Med fem sekunder igen endte pucken ved Phillip Bruggisser, der sendte pucken op i det ene målhjørne uden chance for Galansky. 4-4 efter 60 minutter – ligesom i fredags.

Overtid igen, og igen havde Adam Miller muligheden for at blive helten igen i overtid, men denne gang havde Tadeas Galansky luret ham, hvor han gik efter hullet mellem benene.

Aalborg satte Mathias Seldrup på flere store prøver, og det endte med at blive en drømmedebut, da Sonny Hertzberg blev sidste spiller på pucken efter flere store chancer. Chancer, der startede med, at Tadeas Galansky, der blev kåret af publikum som kampens spiller, brød spillet. Målet var helt tomt, og Hertzberg kunne sende pucken i nettet til stor jubel i Cool East Arena.

Olivier Hinse spillede en stærk kamp for Aalborg, hvor han blev noteret for tre point, og arbejdede godt sammen med Kirill Kabanov og Jeppe Jul Korsgaard. Hos Esbjerg var Phillip Bruggisser manden, der bragte kampen i overtid, men det lykkedes ikke for Esbjerg at vinde hjemmebanen i denne omgang.