De følger Esbjerg Energy overalt

(Vi har fået lov at bringe denne artikel, der er skrevet af Esbjerg Energys pr-medarbejder, Søren Kaster Poulsen) Vi er mange, der elsker at se ishockey – og så er der dem, hvor sporten nærmest er en livsstil. I den kategori er Heidi Bramsen og Mathias Neessen – uden tvivl.

Ud over mange mange timers ophold i Granly Hockey Arena på den Gule Mur, så tager de to hardcore fans glædeligt også turene på udebane. Faktisk har de sat sig i bilen imponerende 21 gange allerede i denne sæson for at se deres elskede Energy-drenge på udebane.

– Vi havde inden denne sæson et mål om at skulle se Esbjerg Energy i samtlige haller i Danmark, da det lykkes sidste år. Men grundet arbejde og studier, så ser det desværre ikke ud til, at vi når Hvidovre og Rungsted i denne sæson, da der ikke er flere kampe, hvor Esbjerg spiller netop der. Men vi har joket med, at så må vi tage af sted alligevel og så se en neutral kamp, fortæller Heidi Bramsen.

For der er virkelig gået sport i at følge Esbjerg Energy overalt. Og ved flere lejligheder bliver flokken også udvidet, så bilen fyldes med i alt seks personer – godt der findes store personbiler nu om dage.

– Vi gør det her, fordi vi synes, det er rigtig sjovt. Vi hygger os gevaldigt, der er god stemning og masser af samvær, og så får vi også snakket med de andre fans i klubberne, og spillerne sætter virkelig pris på vores tilstedeværelse, det er fedt, siger Mathias Neessen.

Men det er ikke gratis at være så stor ishockey-entusiast. Der skal være penge til merchandise, mad, drikke, billetter og benzin.

– Vi prøvede faktisk at regne på det efter sidste sæson, og der kom vi frem til, at vi bruger hver ca. 25.000 kroner om året på at følge Esbjerg Energy i tykt og tyndt. Nogle ryger smøger, andre tager på ferie, det her er vores hobby og prioritering, lyder det med den største selvfølgehed fra Heidi Bramsen.

De mange roadtrips har i denne sæson også rakt ud over landets grænser, da Esbjerg Energy har spillet Champions Hockey League. Og det har betydet ture til både Tjekkiet, Sverige og Tyskland. Og det stod ikke til diskussion, om disse kampe skulle opleves live – selvfølgelig skulle de det.

– Den største oplevelse i denne sæson var nok, da vi først kørte til Tjekkiet for derefter at køre til Sverige dagen efter. Det var en fantastisk weekend. Og holdet var også fantastiske – vi fik lov at se omklædningsrummet i Tjekkiet og var med spillerne på isen til et fælles foto, det går ikke lige sådan i glemmebogen, opsummerer Mathias Nissen.

Heidi har været trofast fan siden 2002, mens Mathias hoppede på vognen for ca. fem år siden. Ingen anden sport kan det som ishockey kan ifølge dem.

– Der sker noget hele tiden, det er aldrig kedeligt. Stemningen og atmosfæren er helt i top. Og vi har prøvet både håndbold og fodbold, men der keder vi os ganske enkelt, kommer det sammenstemdigt fra Heidi og Mathias.

Begge sidder med i bestyrelsen i Esbjerg Energys officielle fanklub, Yellow Inferno. Og lige nu bliver der arbejdet i kulissen på at få lavet en ny officiel Esbjerg Energy sang. Den skal omhandle fællesskabet og klubbens motto – When We Stand Together. Målet er, at en knivskarp sang er klar til, når den nye hal skal indvies næste forår.

Men indtil da er der stadig masser af ishockey og kampe der venter – både hjemme og ude. Og hvad med endnu et guld til Esbjerg Energy?

– Selvfølgelig vinder vi guld igen, vi er sikre, på at vores dygtige trænerteam igen kan sætte holdet op, så hvorfor ikke, lyder det fra Heidi og Mathias.

For to år siden hoppede de to i Jels Sø, da ærkerivalen SønderjyskE blev sendt ud af semifinalen – i sidste sæson blev det endnu et iskoldt gensyn med Jels Sø, da vennerne fra Syd blev elimineret i kvartfinalen.

Der var også dømt det kolde gys i Nord ved Palmestranden, da Frederikshavn blev sendt ud i semifinalen, og lige nu kigges der håbefuldt efter denne sæsons mulige våde destinationer.

Et er i hvert fald sikkert, Heidi Bramsen og Mathias Neesen vil gøre sit fra tribunerne – rundt i hele Danmark – på at heppe holdet til endnu et sæt guldmedaljer – for hvis nogen skulle være i tvivl – de følger Energy overalt.

Heidi & Mathias roadtrip 2017/18 udekampe indtil videre:

August
Fredag den 18. august                      SønderjyskE vs. Esbjerg Energy (Træningskamp)
Fredag den 25. august                      Trinec vs. Esbjerg Energy (Tjekkiet – CHL)
Søndag den 27. august                     HV 71 vs. Esbjerg Energy (Sverige – CHL)

September
Fredag den 8. september                 Fr.Havn White Hawks vs. Esbjerg Energy
Fredag den 22. september               Herning Blue Fox vs. Esbjerg Energy
Fredag den 29. september               Odense Bulldogs vs. Esbjerg Energy

Oktober
Fredag den 6. oktober                       Aalborg Pirates vs. Esbjerg Energy
Tirsdag den 10. oktober                    Mannheim vs. Esbjerg Energy (Tyskland – CHL)
Tirsdag den 24. oktober                    SønderjyskE vs. Esbjerg Energy

November
Torsdag den 2. november                 Rødovre Mighty Bulls vs. Esbjerg Energy
Fredag den 24. november                 Fr.Havn White Hawks vs. Esbjerg Energy
Tirsdag den 28. november                Herlev Eagles vs. Esbjerg Energy     

December
Søndag den 3. december                  Herning Blue Fox vs. Esbjerg Energy
Søndag den 17. december                Aalborg Pirates vs. Esbjerg Energy
Tirsdag den 19. december                Odense Bulldogs vs. Esbjerg Energy
Lørdag den 30. december                 SønderjyskE vs. Esbjerg Energy

Januar
Søndag den 7. januar                        Gentofte Stars vs. Esbjerg Energy
Søndag den 14. januar                      Rødovre Mighty Bulls vs. Esbjerg Energy
Fredag den 26. januar                       Fr.Havn White Hawks vs. Esbjerg Energy
Tirsdag den 30. januar                      Herlev Eagles vs. Esbjerg Energy

Februar
Tirsdag den 6. februar                      Herning Blue Fox vs. Esbjerg Energy