David Madsen ude med brækket ankel – håber og satser på U20-VM

David Madsen er ikke dukket op i statistikkerne i denne sæson, hverken i SHL-regi hos Malmö, eller i den svenske Junior 20-række, og det har sin årsag. 

Den unge danske forward, der har været med de fleste ungdomslandshold op gennem karrieren, er nemlig ude med en brækket ankel. Heldigvis for Madsen er der ikke længe til, at gipsen skal af. 11. oktober kan David Madsen for alvor gå i gang med genoptræningen. 

– Jeg brækkede anklen under en træningskamp mod Rögle 29. august. Det var en meget underlig situation i hjørnet, hvor jeg i en nærkamp hoppede op i luften og blev så fanget med benet af en af vores spillere og landede helt skævt. Efter operationen har jeg gået med gips i de seneste fire uger og er så småt kommet i gang med at træne overkrop og kondition. 

Målet for David Madsen er at blive klar til og komme med, når Danmark spiller U20-VM mellem jul og nytår. 

– Selvfølgelig er der ingenting, jeg kan være sikker på, før jeg får gipsen af. Først der ved jeg, hvordan genoptræningen helt nøjagtig kommer til at se ud. Gennemgående vil jeg også gerne bevise mig selv i Malmö og give mig selv de bedste muligheder for at blive kaldt op til SHL, siger David Madsen til Faceoff.dk. 

Han skiftede inden sæsonen fra Växjö Lakers til Malmö, og det har David Madsen, der allerede har scoret sit første SHL-mål, ikke fortrudt. 

– Jeg er faldet godt til og føler mig tilpas i Malmö. Mine overvejelser gik på at finde det rigtige sted med de bedste muligheder for udvikling og være et sted, hvor samarbejdet mellem J20 og eliten er godt. Der er Malmö et godt sted, for der er samarbejde med både Redhawks og Pantern i Allsvenskan. 

På lidt længere sigt vil David Madsen meget gerne udvikle sig til fast SHL-spiller. 

– Målet og drømmen med karrieren er SHL. I mit sidste år i Växjö fik jeg en masse muligheder som jeg ikke havde forventet mig inden sæsonstart. Det gav mig lidt selvtillid, men ikke mindst et syn på, hvad det kræver at være professionel ishockeyspiller.

– Lige nu tager jeg en dag ad gangen og arbejder mod at komme på isen igen så hurtigt som muligt, siger David Madsen.