Danskerklubben Luleå vandt Riksseriens grundspil, Karvinen topscorer

Der var glæde og jubel i Luleå i går, hvor det lykkedes for klubbens kvindehold at vinde grundserien i den svenske Riksserie og dermed sikre sig hjemmebanerettighed hele vejen gennem slutspillet. Det vil sige, at Michelle Weis og “dansk-finnen” Michelle Karvinen nu har det bedst mulige udgangspunkt for at vinde SM-guld 2016.

Grundserien blev vundet på målstregen foran rivalerne fra Linköping, der sluttede på nøjagtig samme pointtal (87) efter 36 kampe, men Luleå/MSSK Hockey, som klubben hedder helt nøjagtig, havde bedre målscore.

Den målscore blev sikret i går med en kontroversiel 12-0-sejr i Sundsvall – set i den kontekst, at Linköping allerede på tidspunkt, hvor Luleå skulle i gang, havde færdigspillet sin kamp mod Leksand, som blev vundet 5-1. Dermed kunne Karvinen, Weis og co. altså spille efter vinde med seks mål i Sundsvall, og det klarede holdet uden problemer.

Michelle Weis scorede kampens første mål, og Michelle Karvinen var med til at supplere op med en scoring og tre assister, og det betød ikke blot grundspilssejr, det betød også, at Karvinen blev topscorer i Riksserien med flotte 79 point i 36 kampe. Hendes plus/minus-statistik lå på hele +58.

Luleå/MSSK Hockey får nu lov at vælge modstander i kvartfinaleserien, der begynder 2. marts. Der spilles bedst af tre kampe, og en mulig modstander er en anden danskerklub, Brynäs, med Jeanette Langsager på holdet.

I en anden søndagskamp overværede 445 tilskuere på Hovet i Stockholm, at Josefine Persson sikrede AIK Stockholm en 1-0-sejr over lokalrivalerne fra Djurgården. Det betyder, at AIK ender på tredjepladsen i grundspillet og dermed også får lov at vælge, inden Djurgården altså får den sidste ledige modstander.

Det bliver muligvis også et Djurgården-hold med dansk islæt, eftersom Josefine Jakobsen tidligere på sæsonen blev meldt til Stockholmsklubben.