Danskerklub i Allsvenskan får ny træner

Foto: iShoot.dk

IK Pantern i Malmö har i den kommende sæson tre danskere i truppen i form af Nick Olesen, Matias Lassen og Oliver Larsen. Desuden kan det forventes, at Malte Setkov nu og da kommer til at optræde for klubben, der dermed – sammen med Jokerit i KHL – bliver den klub ude i Europa, der har flest danskere i truppen.

Det skulle have været med canadiske Joby Messier som træner, men han har allerede inden sæsonen opsagt jobbet på grund af helbredsmæssige årsager, der holder ham hjemme i Nordamerika.

I stedet bliver det den assisterende træner Viktor Stråhle, der samtidig er sportschef i klubben, der tager over som hovedtræner i IK Pantern. 

Stråhle har tidligere været træner for Malmö Redhawks J20-mandskab, og han fremstår som en ung og moderne coach, der får rutine til at rådgive sig med. 

IK Pantern ansætter nemlig også en såkaldt sportslig konsulent i form af den 66-årige Lorne Henning, der er tidligere Stanley Cup-vinder med New York Islanders. Henning har i sin lederkarriere repræsenteret flere NHL-klubber og skal hjælpe med analyse, scouting og spillertransfers i IK Pantern.