Danske Lars Foder bliver en del af stor norsk Winter Classic

Den tidligere SønderjyskE-spiller Lars Foder er på sjette sæson ude at prøve sig af i den store ishockeyverden. Efter fire sæsoner på Island, hvor han både har vundet mesterskab, været træner og landstræner for både damelandsholdet og U20-landsholdet, er Lars Foder nu landet i Norge.

Her er han for øjeblikket assisterende træner for IL Kråkene i byen Moss, der ligger sidst i landets næstbedste række.

Men det er – i modsætning til Danmark – en række kun med førstehold og med mulighed for både at rykke op og ned og derfor en vældig attraktiv turnering med ganske stor opmærksomhed i hjembyerne.

Derfor bliver 1. division også en del af det store norske Winter Classic-arrangement, der i slutningen af januar i 10 dage omdanner fodboldstadion i Fredrikstad til en ishockeyarena.

Hovedkampen er klassikeren mellem Stjernen Fredrikstad og rivalerne fra Sparta Sarpsborg, men på programmet står også i løbet af dagene en 1. divisionskamp mellem Comet fra Halden og Lars Foders klub Moss.

Det bliver en helt unik oplevelse for den danske – efterhånden ganske rutinerede – forward.

– Det er en stor begivenhed, og kampen bliver vist på landsdækkende tv. Jeg glæder mig helt vildt, og gennemgående er jeg rigtig tilfreds med at være heroppe i Moss. Jeg holder virkelig af klubben, siger Lars Foder – som du i øvrigt kan læse meget mere om en af de kommende dage på Faceoff.dk, hvor vi bringer et større interview med den tidligere SønderjyskE-angriber, der har valgt en ganske utraditionel vej at opleve ishockeyen på.