2178 tilskuere så Danmark slå Frankrig 4-2 i Aalborg

Foto: Jan Korsgaard

Danmark – Frankrig 4-2 (0-0, 2-1, 2-1) Ronan Quemener var tilbage i Aalborg, da det franske landshold åbnede firenationers-turneringen mod Danmark. I det danske målmand stod Sebastian Dahm, der ligner det danske førstevalg, hvis Frederik Andersen ikke kommer hjem til VM. 2178 tilskuere var tilstede i Gigantium, og de ydede en god opbakning til de danske drenge på isen.

Tilskuerne blev vidner til en kamp, hvor Danmark kom til de fleste chancer, men det var først i sidste minut, at man kunne lukke kampen helt. Danmark var især skarpe i powerplay, hvor især det danske første powerplay var yderst farlige, når de fik chancen. Peter Regin blev noteret for tre point i kampen, mens han også havde flere gode muligheder for selv at komme på scoringslisten.

Frankrig var det bedste hold fra kampens start, hvor Teddy Da Costa havde en stor mulighed for franskmændene, men Sebastian Dahm var klar med en redning. Danmark var kun farlige i sporadiske omgange i starten af perioden, hvor Steffen Klarskov lagde pucken på tværs foran mål, men uheldigt for Danmark, så var det en fransk stav, der fik slået den væk. Frankrig fik kampens første to powerplays, men det danske boxplay var klar og holdt Frankrig fra at spille sig frem til den helt store mulighed.

Danmark kom bedre med i kampen som perioden skred frem. Jonas Røndbjerg og Mikkel Højbjerg var tæt på at sende Danmark i front, men de fik ikke et ordentlig træf på pucken, og chancerne gled ud i sandet.

Frankrig fik et par udvisninger i løbet af perioden, hvor Danmark havde et par gode muligheder. Philip Larsen fik sendt kanonen afsted fra blueline, hvor Quemener fik lavet en stor redning, og han fik mere og mere travlt, som perioden skred frem. Nicklas Jensen var millimeter fra at bringe Danmark foran i slutningen af perioden, men skuddet blev sendt på overliggeren og røg ud af spil. 0-0 efter 1. periode, hvor Danmark kom bedre med, og fik skabt nogle gode muligheder.

Frankrig kom stærkt ud til anden periode, og det bar også frugt efter 24:30, da Teddy Da Costa fik sidste stav på pucken tæt under mål. 0-1 kort inde i anden periode.

Peter Regin fik muligheden på en tværpasning fra Mads Christensen, men Quemener var på plads med en redning.

Danmark kæmpede videre for at udligne. Især kæden med Peter Regin, Mads Christensen og Nicklas Jensen fik spillet sig frem til flere gode muligheder, men det lykkedes ikke at sende pucken i nettet.

Frankrig fik periodens første udvisning, da Stéphane Da Costa blev sendt i boksen for en slashing, og den mulighed lod Danmark ikke slippe væk. Philip Larsen sendte pucken afsted fra blueline, hvor Morten Madsen styrede pucken i nettet. Det lignede en høj stav, men dommeren stod godt placeret og markerede med det samme for mål. Kort efter var Danmark millimeter fra at komme foran.

Med et par sekunder tilbage af perioden blev det til 2-1, da Mads Christensen var sidste mand på pucken, da Quemener gav en mulighed væk, og Christensen slog til med det samme. En føring på 2-1 efter 40 minutter, hvor Danmark havde produceret en del chancer, men man havde ikke været skrappe nok til at lukke kampen. 

Frankrig kom igen bedst ud til starten af perioden, hvor der blev lagt et stort pres på det danske mål, hvor Sebastian Dahm måtte lave et par stærke redninger.

Frankrig havde stadig problemer med at holde sig ude af udvisningsboksen, og det gav nogle muligheder i powerplay for Danmark. Det var netop i powerplay, at Peter Regin havde en god mulighed for at fordoble den danske føring, men skuddet sad lige på Quemener.

Med fem minutter igen af 3. periode fik Danmark en gylden mulighed for at lukke kampen, da Frankrig tog to udvisninger på samme tid. Den udnyttede Nichlas Hardt til at styre pucken i nettet. Skuddet kom fra Philip Larsen, der sendte et slagskud afsted fra mellem cirklerne.

Med små tre minutter igen af perioden fik Danmark en udvisning efter “faceoff-reglen”. Frankrig tog Quemener ud med 2:26 tilbage af perioden for at spille seks mod fire, og de fik hurtigt udbytte af det, da Bastien Maia sendte pucken mod mål. Sebastian Dahm så ikke helt uskyldig ud i situationen. Kampen blev åbnet op igen, og Frankrig så en gylden mulighed.

Frankrig tog igen Quemener ud af målet, men denne gang lykkedes det ikke at score for Frankrig. Istedet tilkæmpede Frederik Storm sig pucken ved egen blue line, og han så, at lokale Julian Jakobsen var med og helt fri, så han afleverede pucken, og Jakobsen kunne score sikkert til slutresultatet 4-2. 

Ronan Quemener blev kåret som kampens bedste franske spiller, mens den ære tilfaldt Nicholas B. Jensen for Danmark.