Dansk overtidsnederlag efter fantastisk comeback

Slovakiet – Danmark 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 1-0) Nytilkomne Nicklas Jensen og Jannik Hansen gik forrest med henholdsvis to og et mål, da Danmark leverede et fremragende comeback i tredje periode mod Slovakiet, hvor man vendte 3-0 til 3-3 i dagens testkamp i Skalica.

Slovakkerne fik rystet chokket af sig, og afgjorde kampen med en 4-3-scoring 25 sekunder inde i overtiden.

Forinden det vilde comeback startede danskerne kampen under pres, hvor slovakkerne hele tiden var et lille skridt foran. Kun førstekæden med Ehlers, Hansen og Starkov i front kunne matche hjemmeholdets tempo i en periode, der endte med 1-0 til Slovakiet.

Anden periode startede hvor den første sluttede, men nu begyndte udvisningerne at ramme de danske vikinger. Hele fem udvisninger blev det til, og slovakkerne lod ikke den mulighed passere. To mål på de tre første rød-hvide udvisninger bragte stillingen på 3-0.

De mange powerplays viste også nogle mangler i det danske boxplay, hvor slovakisk TV efterfølgende også var ude med kritiske gloser. Landstræner Janne Karlsson må se frem til, at de to specialister i boxplay, Lars Eller og Oliver Lauridsen, støder til den danske trup inden VM.

Selvsamme Karlsson må have talt med halvstore bogstaver i pausen, for danskerne viste helt ny gejst i begyndelsen af tredje periode. Der gik dog ikke længe før Stefan Lassen fik en diskutabel badebillet, da slovakkernes Marko Dano – Ehlers’ holdkammerat i Winnipeg – kørte med hovedet først ind i danskerens skulder, som egentlig bare stod fast på isen.

Hjemmepublikummet begyndte at forvente mål i det lange powerplay, men nogle sløje slovakker gjorde undertallet nemt for de rød-hvide.

Danskerne styrede derefter spillet med en helt ny gejst, og Nicklas Jensen kunne flot reducere til 3-1 ti sekunder inde i en slovakisk udvisning, da han firsttimede pucken helt op i krogen.

Slovakkerne prøvede at svare igen, men et skud på overliggeren var det tætteste de kom på det fjerde mål. Det var i stedet selvsamme Jensen der slog pucken ind helt inde på stregen, efter et Frederik Storm-skud røg under Julius Hudaceks arm inde i det slovakiske mål.

Hjemmeholdet var som forstenede, og bare små fem minutter efter det første danske mål blev lavet, kunne Jannik Hansen skrabe endnu en returpuck i nettet til dansk udligning – comebacket var fuldendt.

Trods chancer i begge ender blev der ikke scoret flere mål, men kort inde i overtiden afgjorde den tidligere mangeårige NHL-back, Andrej Meszaros, løjerne.  Lidt skarpere forsvarsspil af Ehlers få sekunder inden målet kunne måske have forhindret scoringen..

Med sine to mål og konstante farlighed i tredje periode, vælger FACEOFF.dk Nicklas Jensen til kampens spiller.

Danskerne får mulighed for revanche, når slovakkerne byder op til dans på lørdag klokken 17. Der er allerede solgt 8000 billetter til kampen i Bratislava.