OL-KVAL: Dansk målscorer: – En stabil kamp med positive ting

Foto: Jan Korsgaard

Danmark vandt tirsdag aften 3-0 i testkampen mod Letland i Riga og fik dermed en god generalprøve til de kommende OL-kvalifikationskampe. 28-årige Nichlas Hardt, der gjorde det til 1-0 i første periode, var også godt tilfreds med indsatsen.

”Det tegner rigtig godt, at vi ikke lukker nogen mål ind. Forsvarsspillet ser godt ud. Det kan blive bedre, men jeg synes, vi rydder godt op foran mål. Vi giver dem ikke de store chancer. Og så laver vi tre fremadmål. En stabil sejr med mange positive ting,” siger han til FACEOFF.dk efter sejren.

”Vi skulle lige ind i det i starten af kampen, men i anden periode synes jeg, vi spiller rigtig godt. Det går lidt for meget op og ned i løbet af kampen, og det skal vi rette op på inden torsdag.”

Danmark grundlagde sejren med Hardts scoring i første periode, og ’Hardhitteren’ siger følgende ord om sit mål.

”Jeg fanger pucken i midten og er ret fri. Jeg venter lidt med at skyde, til jeg ser Morten (Madsen, red.) foran mål. Det er meget godt med en screening, så målmanden ikke ser noget. Og så ser jeg åbningen nede i venstre side, så det var dejligt, den gik ind,” forklarer Nichlas Hardt, der blev ramt af et hårdt skud i slutningen af anden periode.

”Jeg blev ramt på knæet lige over benskinnen. Det gjorde ondt i øjeblikket, men det dæmpede sig heldigvis.”

Torsdag går det så for alvor løs. Danmark møder Hviderusland i den første kamp i OL-kvalifikationen, og opgøret er på forhånd udråbt som en nøglekamp. Nichlas Hardt ser frem til de tre kampe.

”Jeg synes, vi har et rigtig godt hold. Det bedste nogensinde i dansk hockey. Vi vil ud og have det sjovt og spille god hockey. Der er god stemning i truppen, og vi skal holde ydmygheden og spille det spil, vi kan. Og så har vi nogle individuelle skills. Vi ser vældig meget frem til kampene,” slutter Nichlas Hardt.