Danmark vendte og vandt for tredje kamp i træk

Nicklas Jensen - Danske landshold - Foto: Bluelinemedia.dk -

Danmark – Letland 3-2 (0-2, 1-0, 1-0) 1-0 Afslutningen på firenationers-turneringen stod mellem et ubesejret dansk landshold og de kommende VM-modstandere fra Letland. Gæsterne havde som altid flot opbakning fra lægterne, og hjemmepublikummet kunne glæde sig over at Danmarks førstekæde bestod af spillere, der alle har optrådt for Herning Blue Fox.

Fælles for de to hold var, at det var tredje kamp på tre dage og at der uundgåeligt ville indfinde sig en træthed på et tidspunkt i kampen. Alligevel lagde begge hold ud i et ganske fint tempo, men man fornemmede et lille overtag til de danske løver.

Chancer var der ikke mange af – dertil stod de to hold for solidt i egen zone. Peter Regin satte Daniel Nielsen op til et slagskud, men stor offervilje fra den lettiske defensiv forhindrede skuddet i at nå frem til Ivars Punnenovs i gæsternes mål. Den lettiske anfører Martins Cipulis med kampens indtil videre største chance kort efter, men skarpheden manglede inde foran mål.

Midtvejs i perioden fik Letland chancen i powerplay. Bortset fra et godt forsøg fra Linards Mazurs-Mago blev letterne holdt flot fra fadet, men gæsterne skulle åbne scoringen kort efter de to hold blev fuldtallige. Roberts Bukarts udnyttede at hans to kædekammerater leverede et stærkt forarbejde og han havde ingen problemer med at omsætte tværpasningen til lettisk føring 1-0.

Kort efter måtte Nicolai Weichel skøjte i straffeboksen og dermed blev der lagt yderligere pres på en defensiv som i forvejen manglede Phillip Larsen. Danmark forsvarede sig godt, men trængslerne blev værre da også Mathias Lassen blev udvist kort inden danskerne blev fuldtallige. Letland udnyttede kynisk manglen på disciplin, og Rodrigo Abols satte pucken helt op i hjørnet og dermed 0-2 på måltavlen i Herning.

En udvisning i to plus to minutter og endnu en udvisning til Letland mod slutningen af perioden tændte dog håb for en bedre dansk anden periode.

Dansk overtag i lettisk udvisningshelvede

Danmark skød desværre med løst krudt og på nær en enkelt fremragende aktion fra Punnenovs lod det danske powerplay til at mangle fantasi. Endnu en lettisk udvisning blev dog for meget for de hårdt kæmpende gæster, og Nicklas Jensen kunne på sin gamle hjemmebane sendte et hårdt håndledsskud i kassen til dansk reducering 1-2.

Danmark kunne således fortsætte i powerplay efter scoringen, og man noterede sig blandt andet at Lasse Lassen fra fjerdekæden var en del af værternes første powerplay-formation. Selvom Danmark samlet set var i overtal i periodens første seks minutter lykkedes det ikke at passere den lettiske keeper yderligere.

Udvisningerne blev dog ved med at vælte ned over de lettiske krigere, og netop den indstilling gjorde det særdeles svært for Danmark at blive farlige. Her var savnet af Phillip Larsen ganske tydelig og meget af kreativiteten lå på skuldrene af kaptajn Peter Regin. Selvom de to hold fortsatte det høje tempo var det svært at forestille sig, at letterne ikke ville blive møre i kampens anden halvdel.

Julian Jakobsen kom igennem til en stor chance da holdene igen var fuldtallige. Skuddet var velplaceret men Punnenovs fortsatte de gode takter i det lettiske mål. Først et stykke over midtvejsmærket i perioden fik Sebastian Dahm noget at se til, og løverne var ikke uheldige da en vildfaren puck strøg forbi den ene stolpe.

Udbyttet skulle nok have været større for danskerne set i lyset af de mange minutter i powerplay, men alt var endnu åbent inden tredje periode.

Tempo og intensitet hele vejen
En knaldhård tackling i banden fra Mikkel Højbjerg sendte Renars Karkls til tælling, og i den efterfølgende tumult modtog letterne en ekstra udvisning og dermed kunne Danmark stille op i powerplay endnu engang. Her diskede Mads Christensen op med kampens detalje, da han ved at snurre rundt om sig selv snød to lettiske spillere, men hjemmeholdet fik ikke slået kapital af endnu et powerplay.

Frederik Storm brød igennem Letlands defensiv og satte kurs mod Punnenovs. Storm valgte afslutningen med baghånden og hævede efterfølgende armene i jubel. Desværre for ham og Danmark fandt pucken dog aldrig vej til nettet – til Frederik Storms store overraskelse.

Nicholas B. Jensen fik en ærgerlig udvisning, da han ville holde pucken inde i offensiv zone, men i sin iver fik han fejet benene væk under en modstander. Tiltrængt luft for letterne og en god mulighed for at slå afgørende hul til Danmark. Backen Arturs Salija fik en gylden chance for at gøre netop dette, men på tomt mål skød han helt forbi rammen og Danmark levede endnu.

Sekunder senere fik Peter Regin fyret helt op under de mange danske fans da han i undertal og fra en spids vinkel smækkede pucken op i det lange hjørne. Så hurtigt kan det gå i ishockey og 1-3 blev i stedet vekslet til 2-2 og dansk jubel.

De to hold blev bare ved med at holde et højt tempo og læg så hertil en portion rigtig stor intensitet. Ganske enkelt imponerende kampprogrammet taget i betragtning. Mads Christensen og Nicklas Jensen trampede sig til en stor chance, og førstnævnte manglede ikke meget for at støde pucken i mål.

Danmark syntes at have flest kræfter i behold og Nicklas Jensen var ikke langt fra at sætte sin anden scoring i kampen. Tæt under mål fik han afsluttet på Punnenovs, men han måtte igen bøje sig for Letlands nok bedste mand i kampen.

Med 57 sekunder tilbage fik Danmark chancen i powerplay og alle muligheder for at snuppe sejren. Letterne formåede dog at holde stand, og kampen måtte i overtid. En afventende udvisning til Letland resulterede i et dansk pres som varede over to minutter uden en lettisk berøring, og Nicklas Jensen havde flere kvalificerede forsøg for at afgøre kampen.

Peter Regin skød på stolpen og Daniel Nielsen spillede fire minutter og 50 sekunder uden at forlade isen. Punnenovs nægtede at lade sig passere yderligere, og kampen måtte i straffeslag. Begge hold scorede på to ud af tre, men Nicklas Jensen var bedst af alle og sikrede Danmark sejren til sidst.