Danmark overvejer U20-VM på hjemmebane

Foto: Jan Korsgaard

Kommer det til at summe af international ishockey i begyndelsen af december næste år i en af de store, danske ishockeybyer?

Det er i hvert fald en mulighed, for Danmark overvejer at søge Division IA-VM for U20 i den kommende sæson. Det siger DIU-direktør Ulrik Larsen i et interview med Ritzaus Bureau, der er gengivet i flere forskellige aviser i dag. 

– Det er ikke en turnering, vi kommer til at tjene penge på. Men kan vi finde en kommune, der synes det vil være interessant, er det bestemt en mulighed, siger direktøren.

Han nævner Rødovre, Esbjerg, Aalborg, Herning og Vojens som mulige destinationer – steder, hvor den nødvendige logistik er til at holde et arrangement, der ruller over syv spilledage. 

Udover Danmark bliver de deltagende nationer Hviderusland, Norge, Letland, Østrig og oprykkerne fra Slovenien, så det kunne sagtens blive en attraktiv omgang for publikum herhjemme. 

Danmark er nedrykker og går naturligvis efter en oprykning og en returbillet til det fine selskab efter fem sæsoner ved World Juniors.