Damon afgjorde tæt slag i Vojens

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Odense Bulldogs 4-3 (0-0,2-2,1-1) 0-0,1-0 Odense Bulldogs har denne sæson haft krammet helt og aldeles på SønderjyskE. Det blev der dog til dels lavet om på i aften, omend der måtte overtid og straffeslag til før værterne fik skovlen under Mitchell og Co.

Kampens indledning bød på en udvisning til Martin Larsen, men trods et fornuftigt power play fra værterne, udeblev de helt store chancer. Spillemæssigt var sønderjyderne generelt i teten. Ofte blev det dog ikke til de store chancer, da man undlod at gå direkte på mål, og istedet søgte en pasning.

Midtvejs i perioden blev tilbagevendte Patrick Dwyer tacklet hårdt i banden og kørte straks fra isen og fortsatte ud i omklædningsrummet. Søren Dau blev så rykket op i førstekæden og det lignede ikke nogen svækkelse, da det gav mere tempo i spillet.

Chancer var det imidlertid stadig småt med.

På et af gæsternes få angreb i første periode, trykkede Jonas Hansen af med et skud, der voldte Myllykoski nogen kvaler. I modsatte satte hjemmeholdet mere og mere tryk på, som perioden skred frem.

Anders Førster fandt på blændende vis en fremstødt Jace Coyle, der tog et træk alene med Rahm, men fik overplaceret sin baghåndsafslutning. I de sidste sekunder havde Thomas Spelllng en dobbeltchance, men Rahm tog godt fra og sikrede dermed en målløs første periode.

De midterste tyve minutter startede med tempo og pres fra værterne.

Chancer til Damon, Dau og Gibson forblev dog uudnyttet og pludselig opstod i stedet dramatik.

Tyler Fiddler blev idømt en udvisning for cross checking på Mitchell. Publikum var lidt utilfredse med den udvisning, og den utilfredshed blev vendt til målløshed, da dommerne takserede udvisningen til fem mlnutter og Game Misconduct.

Det lignede også en hård dom, men intet desto mindre stod gæsterne nu med muligheden for at spille fem mod fire.

Den chance lod de ikke gå fra sig.

For mange spillere gik til Mitchell, der serverede pucken for Johnston, der køligt sendte fynboerne i front.

Dramatikken fortsatte, da Henrik Nielsen begik en stor interference på Myllykoski og Vedel tog en nævekamp med Hache.

Dommerne voterede, om der skulle uddeles en badebillet for forseelsen på Myllykoski, men Nielsen slap.

I spil fire mod fire kom så udligningen. Derek Damon styrede tæt under mål pucken ind til 1-1.

Kort før pausen var det atter tid til en scoring. Det var igen gæsterne, der kom i front.

Atter engang var Mitchell arkitekten bag målet, sat ind af Rasmus Bjerrum.

Det lignede en pausestilling, men Nick Walters måtte en tur i straffeboksen og denne gang lynede værternes power play.

Gibson med en firsttimer og Førster med en styring sikrede en pausestilling på 2-2. 

Tredje periode bød på første chance efter godt to minutters spil, da Spelling var på spil, men var for uskarp. Er powerplay til gæsterne gav heller ingen gevinst og man rundede halvdelen af de tyve minutter uden de store chancer til nogen af holdene.

Bulldogs slog en kontra efter godt tolv minutter, da Rasmus Mohr tøvede over for Mitchell på blå linie, men stolpen reddede for værterne. Martin Eskildsen spillede en god kamp for sønderjyderne, og den kronede han, da han tog en solotur bag om fynboernes forsvar og iskoldt satte pucken ind højt bag Rahm til 3-2. 

De kommende minutter kunne Spelling og Damon have lukket kampen. De store tilbud blev imidlertid brændt.

I stedet trak fynboerne Rahm ud med bare et halvt minut tilbage. Justin Hache fik muligheden for at cleare, men valgte at holde i pucken. Den pillede Bulldogs fra ham, og med bare otte sekunder tilbage, krøb pucken lige akkurat over stregen aftenens tredje udligning signeret Martin Larsen. 3-3 efter 60 minutter. 

Bittert for sønderjyderne, der har brug for alle point i kampen om ottendepladsen. Overtiden bød på en stor chance til Greg Gibson og et stolpeskud fra Andreas Pedersen, men man måtte ty til straffeslag for at finde en vinder denne aften.

Bulldogs misbrugte alle tre forsøg på en stærkt spillende Myllykoski, og da Derek Damon satte sit forsøg helt op i krogen, var kampen afgjort.

Kaptajnen sikrede dermed et bonuspoint til sit hold, der havde sine profiler i Myllykoski, Mads Lund og Damon selv.

Smerteligt for hjemmeholdet at måtte se Dwyer udgå igen med en skade. Odense gjorde det fornuftigt med få midler og med en sprudlende Dale Mitchell. Fynboerne skal dog finde noget mere pondus frem før Final 4, hvis man vil til tops i den turnering.