Damettan: Malmö med otte danskere tabte duel om oprykning

Et hold i europæisk ishockey er mere end noget andet et danskerhold. 

Det gælder Malmö Redhawks-kvinderne i den svenske Damettan – næstbedste række – der i sæsonens sidste grundspilskamp i går havde hele otte danskere i opstillingen.

Således var Lisa Jensen på mål, ligesom fire af fem spillere i førstekæden var rød-hvide i kampen, der definerede hele Malmös sæson. Det var ude mod Karlskrona og en direkte duel om at komme videre til slutspillet om oprykning til SDHL, den bedste svenske kvindeliga.

611 tilskuere var på plads i Karlskrona og de fleste af dem kunne glæde sig over, at hjemmeholdet vandt 3-1 og dermed tog pladsen i playoff-serien mod Södertälje. Dermed et tidligt farvel og tak til Malmö, der havde satset hårdt på at tage næste skridt.

Mia Bau Hansen scorede det enlige Malmö-mål. 

– Nu venter det vigtige i at tale med samtlige spillere fra dette års trup og sætte et hold til næste sæson. Vores ambition er at beholde, hvad vi har og samtidig tage lidt mere “spids” ind på holdet, siger skåningernes assisterende træner Henrik Lindblom til Sydsvenskan. 

Det ligner et danskpræget Malmö-hold igen og dermed flere hede dueller med Hvidovre, der sluttede på en flot tredjeplads i Damettan Södra efter de to tophold, men foran en anden stærk klub på kvindesiden, Troja-Ljungby.