Dagens karantæner: Rasmus Astrup

Foto: Jan Korsgaard

DIU’s disciplinærudvalg udstak i dag tre karantæner før kampen mellem Esbjerg og Rødovre. Rasmus Astrup fik to spilledages karantæne efter følgende udtalelse fra udvalget:

Udvalget udtaler:

Ved gennemsyn af videoen og de indsendte partsindlæg kan udvalget nå frem til følgende konklusion:

Tumulten kan deles op i 2 forskellige sammenhængende hændelser.

  1. hændelse af tumulten er overstået og det virker som om flertallet af spillerne er på vej til at forlade banen, da EEN #90 pludselig slår RA hårdt i ansigtet med sin venstre hånd.

Videomaterialet bliver herefter utydeligt, men indikerer dog at RA forsøger at gøre gengæld og svinger sin hånd/stav mod EEN #90 der falder til isen og nye tumulter udbryder.

I afgørelsen har udvalget især lagt vægt på følgende:

  • Videomaterialet, dommerens indberetning og RAs partsindlæg lagt sammen hæver det over enhver tvivl at RA svinger sin stav under den 2. tumult hændelse
  • Videomaterialet kan ikke med 100 % sikkerhed vise, at der er kontakt mellem RAs stav og EEN # 90 – dette konstaterer dommeren derimod i sin udtalelse.
  • Dommeren konstaterer endvidere i sin udtalelse, at han anser kontakten mellem RAs stav og EEN #90 som ”uforsætlig” og et resultat af RAs manglende balance og har idømt RA 5 min straf + game misconduct for Høj Stok. Udvalget har på det foreliggende materiale ikke fundet grundlag til at ændre dette dommerskøn
  • Det er i sig selv skærpende, at anvende sin stav under et slagsmål.

På baggrund af ovenstående idømmes Rasmus Astrup karantæne i 2 (to) kampe.