Crazy aften i Vojens

Foto: Jan Korsgaard

SønderjyskE-Frederikshavn White Hawks 4-1 (1-1, 1-2, 1-0, 1-0)

Hvilken hockey night i det sønderjyske her til aften. 3003 festbestemte publikummer, herunder en god snes stykker fra det nordlige Jylland, skabte en festlig kulisse om top braget i Metal Ligaen.

Søren Daus dumhed med under fem minutter tilbage af kampen lignede afgørelsen på kampen, da hjemmeholdet på det tidspunkt var nede med en scoring og kunne se frem til at spille den resterende del af matchen i undertal.

Men værterne viste en ukuelig vilje, personificeret ved Tyler Gotto, der sendte kampen i overtid, hvor en brillant solotur af Thomas Spelling sendte det ekstra point ind på de lyseblås konto.

White Hawks var skarpest i den indledende fase, hvor Jacob Dahlström sendte pucken på overliggeren efter bare fem minutter.

Kort efter måtte Thomas Spelling en tur i straffeboksen, og med bare ni sekunder tilbage på straffebænken, kunne Spelling se gæsterne fra det høje nord bringe sig i front.

En flot kombination med lynhurtig pasninger havde slutteligt Steffen Klarskov som skarpretter tæt under mål.

På storskærmen i hallen kunne det godt ligne offside i målfeltet, men kampens to hoveddommere tøvede ikke med at dømme mål.

Føringen holdt dog kun ganske kort. Uret havde ikke nået at runde endnu en omgang, før Henrik Nielsen og Thomas Spelling i fællesskab havde sørget for udligningen.

Spelling sendte med baghånden pucken ind bag en ikke helt heldig George Sørensen.

Hjemmeholdets power play har på det seneste fungeret ganske fornuftigt, men i aften var der ikke meget snert i hverken pasninger eller afslutninger. Heller ikke da man i periodens slutning fik chancen i fem mod fire. En enkelt chance til Cory Quirk var, hvad det blev til.

Dermed var stillingen helt lige før de næste tyve minutter, og det blev en periode, hvor den nordjyske offensiv for alvor skruede op for gashåndtaget. 

I en situation, hvor værterne appellerede for udvisning, fik svenskerkæden snuppet pucken fra Henrik Nielsen og fra tæt hold fik Robin Bergman skrabet pucken over stregen.

Den føring blev fordoblet bare to minutter senere. En trængt sønderjysk defensiv agerede kegler, da Colin Vock og Adam Miller elegant broderede sig igennem til 1-3 scoringen.

Hjemmeholdet kom fortsat frem til chancer. Ikke mindst Thomas Spelling var ofte på spil foran George Sørensen. I modsatte ende fik Christian Chapman en gigantisk chance frit for mål, men overplacerede sit skud.

Kampen og i særdeleshed SønderjyskE fik tilført ny energi med under to minutter til pausen. Spelling sendte en tværpasning på bladet af Mads Bødker og den lille robuste back hamrede gummiskiven ind bag en i den situation sagesløs Georg Sørensen.

Værterne kom ud med ny tro på tingene til tredje periode. Thomas Spelling var stærkt spillende i aften og efter godt seks minutter sendte han en baghånd på sammenføjningen.

White Hawks kom også til chancer. En af dem tilfaldt store Niclas Edman, men svenskeren blev den lille i duellen med Joni Myllykoski.

Da man gik ind i de sidste ti minutter, mobiliserede SønderjyskE en sidste offensiv. Forechecking langt fremme på isen og saft i tacklingerne.

Sidstnævnte tog dog overhånd, da Søren Dau gik alt for hårdt i ryggen på Niclas Edman med små fem minutter tilbage på haluret. Unge Dau har fået masser af istid denne sæson, men har ikke slået til, og nu måtte han i stedet tage den tunge gang i bad med en fem minutters straf på CV´et.

Det lignede kampens afgørelse, men udeholdet virkede forkrampet i sit power play og mere opsatte på at forsvare føringen end på at lukke kampen definitivt.

Hjemmeholdet derimod spillede sin chance. Man kastede al forsigtighed over bord i jagten på udligningen, og minsandten om ikke modet blev belønnet.

På en hurtig omstilling sendte Michael Eskesen pucken på tværs til Gotto, som fra face off cirklen knaldede til pucken, der tordnede ind i nettet bag Sørensen.

Gotto, der ellers ikke spillede en af sine bedste kampe, kvitterede dermed på det fornemme forarbejde af backkollega Eskesen.

White Hawks havde dog fortsat mere end to minutter i overtal, men den chance ebbede ud, da Robin Bergman tog en helt unødvendig udvisning stort set på isens midte.

Dermed måtte man ty til overtid. Her havde udeholdet de første store chancer, men Joni Myllykoski viste prøver på sin store kunnen, og fik cheftræner Peter Johansson til at rive sig i håret, da han i to omgange med rene refleksredninger fik afværget store chancer til gæsterne.

I stedet tog Thomas Spelling tilløb til aftenens detalje. Fra egen zone transporterede han pucken ned i White Hawks´ zone, hvor han elegant rundede Mads Larsen for efterfølgende at vippe pucken ind med baghånden til det for hovedparten af de over 3000 tilskuere forløsende 4-3 mål.

En helt vanvittig vending af en kamp, hvor nok ikke mange havde levnet sønderjyderne mulighed for point i kampens slutfase. Ufortjent var det imidlertid ikke, at ligaens tophold for trettende kamp i træk kunne skøjte fra isen med point på kontoen.

White Hawks må dog i den grad ærgre sig i bussen på vej hjem. Man havde tre point i sin hule hånd, men smed helt unødvendigt to af dem.

Omvendt også stor ros til SønderjyskE, som viste vindermentalitet og stor fight, to af de ingredienser som de seneste tre sæsoner også har været med til at sikre dem DM-guldet.

Hos White Hawks lyste Jacob Dahlström og Adam Miller op. Men også backen Niclas Edman overbeviste i flere tilfælde.

Thomas Spelling var aftenens bedste hos hjemmeholdet. Holdets finske ankermand Myllykoski hev endnu engang storspillet frem, da hans hold havde allermest brug for det, og gav dermed Spelling kamp til stregen som kampens spiller.