Coyotes klar til at forhandle kontrakt med Bødker

Foto: Bridget Samuels

Der har indtil videre ikke været ret meget dialog mellem Arizona Coyotes og Mikkel Bødker, men det satser parterne på at ændre i januar, hvor de begynder at forhandle om en ny kontrakt.

Mikkel Bødker underskrev i sommer en et-årig aftale til en værdi af $3,75 millioner med Coyotes. Den udløber 1. juli 2016, og hvis ikke parterne er blevet enige om en ny kontrakt inden da, vil Mikkel Bødker være fri på markedet, hvor han som unrestricted free agent vil kunne forhandle med alle klubber i NHL.

– Vi har overhovedet ikke haft nogen meningsfuld dialog, rent ud sagt, siden hans et-årige kontrakt blev indgået. Så vi begynder her i januar og ser, hvor vi står, siger Arizona Coyotes’ general manager Don Maloney til det lokale medie AZ Central.

Det er første gang, at Coyotes risikerer at miste Bødker kvit og frit, hvis klubben ikke bliver enige med danskeren om en kontraktforlængelse. Det kan give et ekstra pres i forhandlingerne, hvor Mikkel Bødker er på udkig efter en længerevarende aftale og formentlig også en pæn lønstigning.

Hvis Coyotes skønner, at det ikke er muligt at få en ny kontrakt i hus med den danske forward, som har været en af holdets vigtigste spillere i denne sæson, har klubben mulighed for at trade Bødker til en anden NHL-klub inden trade-deadline 29. februar. Denne mulighed ser Maloney ikke ud til at udelukke.

– Jeg er optimistisk omkring, at vi er i stand til at gøre noget, der er godt for Mikkel og godt for os. Han er en vigtig del af vores hold, så vi kan forhåbentlig gøre noget, der giver mening for begge parter, siger Don Maloney.

Mikkel Bødker er med 11 mål den mest scorende spiller på Arizona-holdet i denne sæson. Han har lavet næstflest point og sejrsmål på holdet, hvor han forleden blev tildelt rollen som assisterende kaptajn, da Shane Doan og Martin Hanzal sad ude. Den 26-årige dansker virker glad for at være i klubben, og han ser frem til, at kontraktforhandlingerne snart begynder.

– Det kommer til at løse sig selv. Jeg ved ikke, hvor holdet står, og hvor jeg står. Der har ikke været nogle samtaler. Jeg har ikke hørt noget som helst. Jeg har bare prøvet at fokusere på at hjælpe holdet, og prøvet at sikre mig, at jeg kunne hjælpe holdet så meget som muligt samtidig med, at jeg selvfølgelig har forsøgt at blive en bedre spiller, siger Mikkel Bødker til AZ Central.

Mikkel Bødker har lavet 197 point i 415 NHL-kampe for Arizona Coyotes, der valgte ham som nummer otte overall i 2008-draften. Det gør Bødker til den højest draftede dansker nogensinde.