Coyotes åbnede sæsonen med overraskende sejr

Arizona Coyotes fik en forrygende start på sæsonen, da det på udebane lykkedes prærieulvene at slå Los Angeles Kings med hele 4-1.

Mikkel Bødker spillede ikke nogen stor kamp for Arizona, da han vendte tilbage til NHL-isen næsten ni måneder efter, at han ødelagde sin milt i en kamp mod Winnipeg Jets. Den danske wing fik 16 minutters istid for Coyotes, hvor han skød på mål to gange, og så var han på isen ved Kings’ enlige scoring og fik derfor -1 i plus/minus-statistikken.

Forwardtalentet Max Domi, som Coyotes draftede i første runde af 2013-draften, debuterede i NHL med både et mål og en assist. Han var således stærkt medvirkende til, at Arizona bragte sig foran med 4-0 allerede i begyndelsen af anden periode. Kings fik reduceret i undertal sidst i anden periode, men kom ikke nærmere et comeback.

Kongerne har fået en skidt start på sæsonen med store nederlag på hjemmebane til San Jose Sharks og Arizona Coyotes.

Red Wings ødelagde Babcocks tilbagevenden
Detroit Red Wings fik en fin start på sæsonen med en 4-0-sejr over Toronto Maple Leafs hjemme i Joe Louis Arena. Værterne scorede de fire mål i løbet af kampens første 24 minutter, så opgøret var reelt lukket, inden det for alvor kom i gang.

Justin Abdelkader markerede sig stærkt for Detroit, da han med et hattrick pillede pynten af Maple Leafs, som nu har den mangeårige Red Wings-træner Mike Babcock på trænerbænken. Den canadiske stjernetræner fik således ikke point ud af sin første tilbagevenden til Joe Louis Arena, hvor han gennem årene har hentet mange store sejre med Detroit.

Rangers vandt på sene mål
New York Rangers scorede tre mål på et minut og 17 sekunder i slutningen af tredje periode mod Columbus Blue Jackets, og det var nok til at sikre holdet en 4-2-sejr. Norske Mats Zuccarello bragte Rangers foran i det sidste minut af første periode, men hjemmeholdet kom stærkt igen og lignede en vinder, da de kom på 2-1 med små fire minutter igen.

De tre hurtige Rangers-mål fra Oscar Lindberg, Kevin Hayes og Mats Zuccarello for anden gang ødelagde dog Brandon Saads muligheder for at blive matchvinder for Columbus i sin debut for klubben efter skiftet fra Chicago Blackhawks i sommer.

Henrik Lundqvist spillede en stor kamp i Rangers-målet, og han blev kampens spiller efter at have disket op med 31 redninger.

Point til Ehlers
Nikolaj Ehlers lavede sit første NHL-point, da han lagde op til Mark Scheifeles 1-0-scoring i Winnipeg Jets’ 3-1-sejr over New Jersey Devils. Frans Nielsen kom ikke på pointtavlen for New York Islanders, som tabte til Chicago Blackhawks efter overtid.

Nattens resultater:
New Jersey Devils – Winnipeg Jets 1-3
Columbus Blue Jackets – New York Rangers 2-4
Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 4-0
New York Islanders – Chicago Blackhawks 2-3 (OT)
Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 1-4