Copenhagen Lions klar til 1. division

Foto: Jan Korsgaard

Vi traver rundt i bidende kulde og støvregn iført de obligatoriske arbejdshjelme. På venstre hånd skyder den enorme Royal Arena op, og glasfacaden på Københavns nye multiarena begynder stille og roligt at tone smukt ud til omverdenen.

Lige ved siden af ligger Ørestad Skøjtehal, som bliver en splinterny og velindrettet arkitektonisk perle, og er fra august 2016 Copenhagen Lions nye hjemmebane.

Går det som klubbens bestyrelse ønsker, spiller Lions i 1. division i den kommende sæson.

Bestyrelsen i Copenhagen Lions har nemlig taget en principiel beslutning om, at Copenhagen Lions 1. hold deltager i 1. division fra sæsonen 2016-2017.

– Det skal vi simpelthen, og vi mener at vi kan finde både midler og spillere til at være med i 1. division. Lige nu spiller vi i 2. division øst, og selv om der dukker gode spillere op, så er den turnering for ujævn.

– Vil vi videre, skal vi op i 1. division og satser på, at vi med 10-15 nye spillere og fremragende træningsmuligheder kan begå os i den kommende sæson, siger formand for Lions, Mogens Friborg, mens vi kigger ind på betonelementerne i den nye arena.

Foto: Jan Korsgaard
Seniorformand Jonathan Willumsen og formand Mogens Friborg glæder sig til at rykke i den nye hal. (Foto: Jan Korsgaard)

Ørestad Skøjtehal kommer til at tælle både klublokaler, depot, træningsrum og så skøjtehallen med foreløbig 750 tilskuerpladser. Den kan med tiden og uden problemer bygges om, så der er plads til 2200 tilskuere.

– Der er stor opbakning til Copenhagen Lions som projekt, og vi vil udvikle os som klub så hurtigt som overhovedet muligt. Kig bare derover og se, hvor meget der bliver bygget, tilføjer seniorformand Jonathan Willumsen – og peger over mod boligbyggerierne, der skyder heftigt op over alt i Ørestaden.

– Sådan er det over hele området. Der kommer børnefamilier over det hele, og der må være mange ishockeyspillere imellem, tilføjer han.

Foto: Jan Korsgaard
Overblikket. Sådan kommer Ørestad Skøjtehal til at se ud. Tilskuerpladser på højre hånd. Foto: Jan Korsgaard.

Copenhagen Lions vil bygge op fra bunden med skøjteskole og opbygning af en ungdomsafdeling med ishockey og kunstskøjteløb.

Drømmene er så store, at man også satser på at skabe et ”Byens ishockeyhold” som, i løbet af en kort årrække skal kunne begå sig i landets bedste række.

Klubben fik torsdag endnu en fjer i hatten.

For at sikre driften af foreningslivet i Ørestad skøjtehal vedtog Københavns Kommunes Kultur- og fritidsudvalg, at der i de kommende fire år – i perioden 2015-2018, skal ydes et årligt tilskud på kr. 250.000. Pengene går til opstarten af Copenhagen Lions.

Foto: Jan Korsgaard
Her er der gjort klart til en lille ekstra skøjtebane på 13 x 18 meter. (Foto: Jan Korsgaard)