Continental Cup: Vanskelig polsk opgave for Blue Fox

Blue Fox Herning tager i eftermiddag hul på Continental Cuppens finaleserie, hvor modstanderen er det på papiret letteste hold, de polske mestre fra GKS Tychy. Men tag ikke fejl af, at Blue Fox nok skal få skøjterne på glid i eftermiddag, for selv om polsk ishockey fremstår som upåagtet, så er Polen et ishockeyland i fremgang.

Og rigtig mange af Tychy-spillerne har en aktie på det polske landshold, der i fjor var tæt på at rykke op til Danmark i den bedste VM-gruppe.

GKS Tychy har været igennem to tidligere runder i Continental Cup, og har slået et par navnkundige mandskaber på vejen. I en højdramatisk match i kvartfinalepuljen slog Tychy britiske Coventry Blaze med 3-2 i en kogende hal i Polen, og i semifinalerunden rystede polakkerne weekendens værter Rouen og spillede næsten lige op med franskmændene i den første kamp.

Derefter slog Tychy ukrainske Kremenchuk med 3-1, og ikke mindst 2-1-sejren over hviderusserne Shaktor Soligorsk må vække respekt hos Mario Simioni og co.

En af de absolutte nøglespillere hos polakkerne er den tjekkiske målmand Stefan Zigardy, der har stået samtlige seks kampe for Tychy i Continental Cup med en GAA på 2.25 og redningsprocent på 91.7. Han har lang erfaring fra mange sæsoner i tjekkisk ishockey på næstbedste og bedste niveau.

Topscorer for Tychy i den polske liga er for øjeblikket den rutinerede polske landsholdsangriber Mikolaj Lopuski, der har lavet 31 point i 21 kampe. Importspillerne er alle østeuropæere og papiret uden særlig skræmmende cv’er, men alene mødet med en helt ukendt spillestil bliver yderst interessant og måske også vanskelig for Blue Fox.

Hos Herning er Lubos Pisar er blevet hjemme for at pleje sin håndskade, ligesom Bjørn Uldall stadig døjer med efterveerne af en hjernerystelse. Ellers Blue Fox-truppen intakt, og Simon Nielsen er helt klar efter den skade, der har holdt ham ude de seneste kampe.