Continental Cup: Stærk fransk modstand venter Herning

Det er den tidligere stærke Esbjerg-målmand, Fabrice Lhenry, der står i spidsen for Dragons de Rouen, en af de mest traditionsrige og vindende ishockeyklubber i Frankrig historisk set. Rouen er næsten altid med i toppen af fransk ishockey og har tidligere (2012) vundet Continental Cuppen – dengang også på hjemmebane.

Nu er franskmændende på vinderkurs igen i den turnering, der ishockeyens svar på fodboldens Europa League og årligt varierer i deltagernes styrke. Men Herning kan altså hindre franskmændenes sejrstogt ved at vinde med to mål i aften, HVIS Tychy vinder over Asiago i ordinær tid.

HVIS Tychy taber point mod Asiago, skal Herning “bare” vinde kampen og vil dermed være vinder af Continental Cup som den første danske klub nogensinde.

Det er et på papiret meget stærkt Rouen-hold, Herning skal op imod. Jason Krog, tidligere mangeårig NHL’er, der også har været omkring Finland og Sverige, er den absolutte stjernespiller af importerne, men Rouen har gennemgående mange stærke og meriterede indkøb, der har gjort sig på et fornuftigt niveau i Nordamerika, inden de kom til Europa.

Mest elsket er Marc-André Thinel, der har været i klubben siden 2005/06 og vel er noget af en “franchise player” for Rouen. Franskmændene besidder ligeledes adskillige franske spilere med landsholdspotentiale, og som de fleste formentlig har noteret sig er Frankrigs landshold på opadgående kurs, og har faktisk været en tand bedre end Danmark de seneste sæsoner.

Men nu gælder det klubhockey og en kamp, hvor begge hold formentlig vil afvente i kampens begyndelse, eftersom ethvert mål er uhyre vigtigt. Men ellers er Rouen et hold, der ikke KAN lade være med at spille offensivt, og her vil en stærk, defensiv omgang kontrahockey være en god recept for Blue Fox, der også skal op imod et fremragende og fanatisk publikum i Normandiet.

– En del spillere er selvfølgelig trætte, fordi vi spillede så meget underta (mod Asiago), men vi skal nok være klar søndag. I Asiago i semifinalestævnet i november, spillede vi faktisk vores bedste kamp den sidste dag, så vi er fulde af fortrøstning, siger Mario Simioni til Herning Folkeblad.