Continental Cup: Herning tæt på europæisk finale

Continental Cup: Herning Blue Fox – Mogo Riga 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) Blue Fox Herning er nu ikke langt fra en europæisk finale for første gang i klubbens historie. 

I første omgang afventer midtjyderne dog aftenens kamp, for hvis Herning skal videre i dag, skal Pavlodar fra Kasakhstan besejre værterne fra Asiago. Vinder italienerne derimod, er alt åbent før sidstedagen af semifinapuljen.

I dagens kamp skulle Herning se, om de kunne ride videre på den bølge, de fik startet i går med sejren over hjemmeholdet – og de italienske mestre – Asiago i straffeslagskonkurrence.

Modstanderen i dag hed Mogo Riga – som havde den tidligere Herning- og Odense-spiller, Agris Saviels, med – og hvis Herning skulle ride videre på en bølge, skulle holdet fra Letland lave en ordentlig maveplasker, hvis letterne ville starte deres egen.

De fik nemlig ørene gevaldigt i maskinen i deres første kamp mod Yertis Pavlodar, hvor de måtte se sig slået med uhørte 11-2.

Letterne måtte dog se Herning tage teten fra start, og Kristoffer Lauridsen bragte også danskerne foran efter bare fem minutter.

Herning-kontrol, men ingen store chancer til nogle af holdene i resten af perioden, andet end en friløber til Kristoffer Lauridsen, som missede muligheden for at blive dobbelt målskytte.

Anden periode startede ud med et par dumme Herning-udvisninger, hvilket naturligt nok gav letterne momentum i spillet. Kontrollen varede dog ved da udvisningerne var færdige, og det endte ud i et Riga-mål halvvejs i perioden – 1-1.

Herning kunne ikke rigtig svare igen, og bedst som man troede holdene skulle gå til pause med en 1-1, fik danskerne to kontraer med 30 sekunders mellemrum, og hverken Tomas Sinisalo og Jordan George kunne stå tilbage for den mulighed – 3-1.

Herninggenserne kørte resten af kampen hjem på autopilot, hvor Kristoffer Lauridsen og Tomas Sinisalo nåede at blive dobbelte målskytter med deres scoringer til henholdsvis 4-1 og 5-2, som også blev slutresultatet.

Der er hermed lagt i kakkelovnen til en regulær finale i morgen mod Yertis Pavlodar, hvor danskerne kan kalde sig vindere af puljen med en sejr – uanset, hvordan det går i aftenens kamp mellem Pavlodar og Asiago.

Spændende om der er kræfter til mere på et hold, der i dag manglede skadede Mathias Mølgaard, sygdomsramte Steffen Frank og karantæneramte Joachim Linnet.