Continental Cup afgjort på straffeslag: Belfast tabte til kazakker

Hverken Belfast Giants eller Kasakhstans mestre fra Arlan Kokshetau havde haft problemer de to første dage af Continental Cup med at slå de øvrige mandskaber, Gomel fra Hviderusland og Katowice fra Polen.

Derfor var der lagt op til en vild finale mellem Belfast, der havde kvalificeret sig som vinder af den britiske pokalturnering, Challenge Cup, og gæsterne fra Kokshetau. 

Det endte også sådan. 

Vi skulle nemlig helt frem til straffeslag, før det stod klart, at Arlan Kokshetau blev den første vinder nogensinde af Continental Cup fra Kasakhstan. 

Gæsterne førte 2-0 efter anden, men Belfast blev i tredje periode pisket frem af publikummet på hjemmebanen – og fik udlignet. Chris Higgins og Dustin Johner sørgede for uafgjort midt i tredje periode, og der var pres på gæsternes mål i resten af kampen i en klassisk “Nordamerika kontra Østeuropa”-konfrontation, eftersom langt de fleste Belfast-spillere er af nordamerikansk afstamning.

Det endte med straffeslag, hvor den tidligere SønderjyskE-spiller Patrick Dwyer var tæt på at score med et forsøg på overliggeren, men brændte. Yevgeni Gasnikov scorede to gange for Arlan Kokshetau og sørgede for, at gæsterne vandt straffeslagene 2-1 og dermed tog trofæet med hjem til Kasakhstan.

Normalt giver sejren både penge, prestige og adgang til Champions Hockey League i den kommende sæson, men desværre for Arlan Kokshetau har CHL’s board of governors besluttet, at Kasakhstan ganske enkelt ligger for langt væk til, at holdet kan komme med i næste sæson.

Skulle Aalborg eksempelvis have besøgt Kokshetau i denne sæsons CHL ville turen have været på 4500 kilometer i luftlinje.