Rødovre-canadier afgør lokaldrama i sidste minut

Foto: Ian Nielsen

Rødovre Mighty Bulls-Gentofte Stars 2-1 (1-0, 0-1, 1-0): En tirsdagsdyst mellem to lokalrivaler, og det skulle blive en duel på spænding og drama helt indtil sidste minut, hvor canadieren Connor Hardowa sendte pucken ind og blev matchvinder.

Kampen vil ikke blive husket for et poleret og smukt ishockeyspil, men udvisninger i hobevis og masser af chancer til Rødovre. Store chancer, der gang på gang blev misbrugt på den finske Gentofte-målmand Teemu Seppänen.

Allerede efter 19 sekunder måtte Steffen Klarskov Nielsen ud i to minutter, men aftenens gæster fik stort set intet ud af overtallet.

I den modsatte ende skabte Rødovre kampens første reelle chance, da Jannik Karvinen var ved at prikke pucken over stregen fra en spids vinkel. Gentofte tog den første udvisning kort efter, og her var Nicklas Carlsen tættest på. Teemu Seppänen klar i målet.

Gentofte i nyt powerplay, men også denne gang fik Rødovre lukket ned for gæsterne, der ved Teemu Virtala havde bedste forsøg på målmand Stefan Ridderwall. Begge hold således i misbrugte forsøg i powerplay.

Spændende match mellem to lokalrivaler burde på forhånd give forventninger om stemning og aktivitet på lægterne. Men desværre for kampens helhedsindtryk var der nærmest larmende stille grundet relativt få tilskuere.

Rødovre med tredje udvisning lidt over halvvejs i perioden, men heller ikke tredje powerplay gav bonus for gæsterne. Hjemmeholdet lukkede fint af og fik lirket pucken ud i et par omgange. Ridderwall ikke på nogen stor prøve i de to minutter.

Tre minutter før periodeudløb opstod kontroversiel situation, da Matthias Asperup afsluttede hårdt på Teemu Seppänen, der snuppede pucken med gribehandsken. Dommerne var hurtige på fløjten, men et splitsekund senere tabte Seppänen pucken bagud, og den gled i mål. Stor utilfredshed fra hjemmeholdets side.

Til gengæld forsøgte Rødovre sig igen et minut senere, og denne lykkedes det at få pucken i mål. Frederik Skovby fulgte op på en retur fra venstre i slottet, og han ekspederede pucken ind i et halvtomt mål. 1-0 til hjemmeholdet og tilskuerne vågnede op. Første Skovby-scoring på Rødovres bedste hold.

Udmærket forsøg fra Morten Andreasen i en kontra ved begyndelsen af anden periode efter en tværpasning fra Matthias Asperup. Rødovre generelt bedst fra start i perioden, hvor Teemu Seppänen og Gentofte-forsvaret i visse situationer kom på hælene og åbnede op for chancer til Rødovre.

Rødovre tæt på anden scoring efter syv minutter, da Rasmus Astrup på snedig vis spillede Mads Eller fri på offensiv blå, men Eller missede den store mulighed i breakaway.

Teemu Virtala spillede sig frem til første reelle chance for gæsterne efter ni minutter af perioden, men Stefan Ridderwall afværgede.

Kort efter var det Eller til Astrup, men også denne breakaway blev misbrugt fra hjemmeholdet. I øvrigt større intensitet og nerve i spillet i denne fase – måske også lidt for meget tænding. Gentofte blev således ramt af en dobbeltudvisning, og to minutter i fem mod tre for Rødovre. Men Vestegnsholdet fik ikke udnyttet den store mulighed, og Teemu Seppänen blev ikke sat på den helt store prøve. Alt for tøvende og usikre pasninger rundt om gæsternes mål. Og da Teemu Virtala og Oscar Schulze trådte ud af straffeboksen, var de tæt på at få frit løb mod Ridderwall; pucken gled imidlertid fra dem.

Rødovre holdt pres på Gentoftes mål efter powerplay, men gode afslutninger fra Matthias Asperup og Frederik Skovby blev snuppet af Seppänen, der havde spillet sig op undervejs i perioden.

Gentofte var sjældne gæster i Rødovres zone, og det vidnede skudstatistikken også om. 16-6 i hjemmeholdets favør efter 36 minutter. Efter 28 minutter havde gæsterne haft ét registreret skud på mål.

To og et halvt minut før pause udlignede Gentofte i powerplay. Mens Mads Eller sad i straffeboksen, fik gæsterne lagt et pres ind på Rødovres mål. Teemu Virtala afsluttede fra højre i slottet, og pucken ramte en Rødovre-spiller på vejen og strøg over skulderen på Stefan Ridderwall. 1-1 og stor jubel hos den trofaste skare af Gentofte-tilskuere på den ene langside.

Rødovre tilbage i teten i fem mod fem de sidste minutter, men uafgjort efter 40 minutter og maksimal spænding på isen ind til tredje periode.

De sidste 20 minutter indledtes med Gentofte på pucken, men skarpheden på de få chancer, holdet havde haft i aften, var langt fra prangende.

Rodet og usammenhængende spil kendetegnede starten på tredje periode. Vi skulle små seks minutter hen, før Steffen Klarskov Nielsen fik en kæmpechance tæt under mål. Teemu Seppänen med klasseredning på en af kampens største chancer.

Gentofte i powerplay mod midten af perioden, men Rødovre fik lukket flot ned, selv om Gentofte lykkedes med hurtige og konsekvente pasninger. Endnu en udvisning til Rødovre – denne gang yderst tvivlsom. Og 38 sekunder senere kom Gentofte i fem mod tre, og fik dermed næsten halvandet minut i overtal. Gæsterne etablerede spillet, men Stefan Ridderwall lukkede ned for chancerne, og spillet fortsatte i fem mod fem.

Efter de mange Gentofte-minutter i Rødovres zone vendte spillet, og Kevin Montgomery afsluttede fra distancen. Rødovre gennemgående det dominerende hold i fem mod fem, men ofte lidt for nonchalant spil op gennem midtzonen.

Ny kæmpechance til Rødovre, da Kevin Montgomery fra bag mål sendte pucken ind til en fri Matthias Asperup, men igen hev Teemu Seppänen en fantomredning ud af spilletrøjen. Den lille finne havde i den grad spillet sig op i sidste halvdel af kampen.

Og efterhånden som arenaens tilskuere havde indfundet sig med, at kampen skulle afgøres i overtid, faldt kampens tredje scoring. Og målet var signeret Connor Hardowa, der hamrede pucken ind i netmaskerne efter fornemt arbejde af Rasmus Astrup, der lagde pucken bagud til Hardowa. Der resterede 43 sekunder, og et sidste hurtigt Gentofte-sats fra de efterhånden udmattede finske angrebsesser, som der blev trukket store veksler på, gav ikke pote.

Rødovre vandt dermed en smal sejr efter en kamp, hvor hjemmeholdet i den grad udviste ineffektivitet, men omvendt også fortjente sejren efter stort overtal i spil og chancer.

Efter kampen stod det i øvrigt klart, at linjedommeren Trine Viskum måtte sys med fire sting på det ene håndled efter en episode i anden periode, hvor ismaskinen måtte fjerne bloddryp fra isen. Den tidligere dommer Bo Andersen, der var på lægterne, trådte ind og var med i resten af kampen.