Coach Karlsson om landsholds-truppen til Norge

Foto: Jan Korsgaard

For et par dage siden offentliggjorde landstræner Janne Karlsson sit A-landshold, og det var uden et stærkt femkløver. Peter Regin, Philip Larsen (begge Jokerit), Julian Jakobsen, Morten Madsen (begge Hamburg) og Nichlas Hardt (Linköping) var ikke med i truppen, og det er ganske enkelt, fordi alle fem hører til den naturlige VM-stamme på A-landsholdet.

– Der er selvfølgelig ingen spillere, der er selvskrevet til VM, men holder de fem spillere deres niveau, så ligner de sikre VM-spillere. Derfor er det bedre, at de sparer lidt på kræfterne nu og kommer i en god rytme på deres klubhold, hvor de spiller og rejser rigtig meget.

– Morten Madsen er netop blevet far, og Julian Jakobsen har mistet en smule af energien i forhold til landsholdet, men ham prøver vi at tale med i januar igen, siger landstræner Janne Karlsson til FACEOFF-online.dk.

Jesper B. Jensen er med, selv om han også spiller for Jokerit. Hvorfor?

Der er folk, der bare VIL være med, og det kan jeg jo kun glæde mig over, siger Janne Karlsson.

Karlsson har to debutanter med på holdet i form af SønderjyskE’s Henrik Nielsen og Hernings Mathias Mølgaard.

Jeg så dobbeltmødet mellem SønderjyskE og Herning fredag og søndag, og jeg må sige, at begge imponerede mig. De kommer med god fysik og intensitet og skøjter samtidig godt. Det er en god kombination, og jeg glæder mig til at teste dem internationalt, siger han.

– På målmandssiden og i forsvaret er vi stærkt besat, og det glæder jeg mig over, siger Janne Karlsson.

Han har George Sørensen og Sebastian Dahm med i buret, mens Lauridsen-brødrene, Daniel Nielsen, Mads Bødker, Emil Kristensen, Jesper B. Jensen og Nicholas Jensen udgør backlinjen. Alle syv var med i VM-truppen i Tjekkiet tidligere på året, og Philip Larsen og Stefan Lassen er vel pt. de mænd, der skal supplere de syv frem mod VM.

Med for eksempel Bruggisser, Uldall og Rasmus Nielsen som mulige jokere i kampen om pladserne.

Turneringen i Norge er den ene store opgave inden optaktsperioden til VM. Turneringen på hjemmebane i Danmark i februar er den anden, inden det går løs med de traditionelle testkampe op mod VM, der som bekendt spilles i Moskva.

Nicolai Meyer har hældt point ind for Aalborg, men er alligevel ikke med i truppen. Har han været med inde i overvejelserne?

– Det er klart, at han har gjort det rigtig godt deroppe, og han er en af dem, vi har haft i kikkerten – og vi fortsætter med at kigge på ham, siger Karlsson.

Lige nu blev der altså ikke plads til Nicolai Meyer, men kommer de der to til fem afbud, som Karlsson regner for typisk op til en novemberturnering, så får Pirates-spilleren måske alligevel sin mulighed. Kun Janne Karlsson ved det.