CHL: Tætte og jævnbyrdige kvartfinaler

Intet er afgjort i kvartfinalerne i Champions Hockey League efter aftenens første kvartfinalekampe. Der spilles som altid i turneringens playoff-runde bedst af to kampe, og de fire kvartfinaler – indeholdende fire finske, tre svenske og et enkelt schweizisk hold – er alle helt åbne inden returkampene.

HC Davos-Skellefteå AIK 1-1
Skellefteå må være favorit til at vinde CHL med den form, som topholdet i SHL for øjeblikket befinder sig i. Andrew Calof udlignede for svenskerne i kampens 24. minut, og HC Davos udfordrede i den grad holdet fra Nordsverige i aften foran 4002 tilskuere i Schweiz.

Espoo Blues-Kärpät Oulu 2-0
Espoo Blues er i store økonomiske problemer og ligger næstsidst (nummer 14) i den finske Liiga. Alligevel lykkedes det for Blues at skabe en fantastisk udgangsposition før returopgøret mod de forsvarende finske mestre fra Oulu. Jussi Makkonen og Jari Saillio scorede hjemmeholdets to mål foran 2799 tilskuere.

Luleå-Frölunda Indians 3-2
Det her var en gentagelse af sidste sæsons finale i CHL, og de forsvarende mestre fra Luleå er stadig inde i turneringen, selv om slaget mellem de svenske rivaler er helt åbent før returen. Christopher Mastomäki scorede et sent mål for hjemmeholdet og gav dermed Luleå en lille fordel.

TPS Turku-Lukko Rauma 3-3
TPS Turku var ilde ude i det andet rent finske opgør mellem hjemmeholdet og Lukko Rauma. Gæsterne kom foran 3-1 efter 42 minutter, men på to sene mål fik TPS udlignet. Det sidste mål blev scoret af Tomi Kallio, som mange danskere formentlig kender fra mange år i den bedste svenske række.

Returkampene spilles om en uge.