CHL: Storhamar, Bolzano og Rouen gik overraskende videre

©iShoot.dk

Der er ikke så langt fra Europas topligaer og ned til de mest pengestærke mandskaber i næstbedste geled.

Det beviste gårsdagens resultater i Champions Hockey League, hvor tre “upåagtede” mandskaber sikrede sig en plads blandt de 16 sidste hold i den prestigefyldte turnering.

Bolzano er det suverænt bedste italienske hold, og det eneste mandskab fra Italien, der har råd til at spille med i den østrigsk-baserede Erste Bank Eishockey Liga. Bolzano vandt i går 6-4 hjemme over polske Tychy og sluttede foran IFK Helsinki fra Finland. På vejen mod andenpladsen i puljen slog Bolzano også puljevinderen Skellefteå. 

Storhamar med superstjernen Patrick Thoresen som det absolut stærkeste og dyreste aktiv, slog i går tjekkisk Trinec med 6-2 på hjemmebane. Dermed blev både tjekkerne og svenske Djurgården efterladt uden avancement. Et par vilde skalpe for Storhamar, der blev toer i puljen efter finske Tappara Tampere. 

Mest sensationelt var det vel, at franske Rouen vandt en direkte duel over tyske Nürnberg om at komme videre til næste runde. Franskmændene har blandt andre den tidligere Herning-mand Nicolas Ritz i truppen, og Rouen slog Nürnberg 5-2 på udebane og efterlod dermed tyskerne og tjekkiske Mountfield under stregen.

Hvordan kan det så lade sig gøre, at hold fra ligaer som den norske GET-Ligaen, franske Ligue Magnus og østrigsk-baserede EBEL kommer videre af en kant, mens Metal Ligaens mester heller ikke i femte forsøg kommer videre.

Et rigtig godt bud må være, at det ligger i budgetterne. Lønloftet i Metal Ligaen sætter en standard for de danske klubber, som nemt bliver overgået af  et hold som for eksempel Storhamar, der formentlig har et budget, der som minimum er på det dobbelte af de danske klubbers loft. Storhamar, Rouen og Bolzano kommer formentlig alle et godt stykke på den anden side af 10 millioner danske kroner, og dermed har de klubber altså også bare større mulighed for at konkurrere med holdene i SHL, Liiga og DEL og tilbyde fuldtidsprofessionelle tilstande. 

Læg dertil, at et hold som Bolzano spiller med 12 canadiere, to finner og blot ni italienere i truppen. Her er ingen restriktioner, kun det indviklede pointsystem for spillere i EBEL, som ikke bruges i Champions Hockey League, hvor Bolzano kan stille med hele hæren af imports. 

Modstanderne til de tre overraskelser trækkes på fredag.