CHL: Storartet indsats af Aalborg trods OT-nederlag

Foto: Daniel Pullen / Bluelinemedia.dk

Øv. Set med danske øjne burde og kunne det være blevet til mere, og Aalborg Pirates stod på tærsklen til det største resultat nogensinde af et dansk klubhold i en europæisk turnering. Nu kom Aalborg Pirates op på siden af tidligere Continental Cup-præstationer af hedengangne AaB Ishockey, Herning og SønderjyskE og samme sønderjyders tidligere præstationer i CHL, hvor de har taget et par store skalpe.

Der skal en jury til at vurdere, hvor et 5-6-nederlag i overtid mod de schweiziske mestre står i den kategori, men uanset var det en storslået præstation af Pirates og med 5-3-føring helt frem til ti minutter før tid, havde Aalborg virkelig hatten i hånden på Hallenstadion i Zürich. 

Men schweizerne fik vendt kampen, og overtiden var næsten afgjort, før den begyndte, da Christian Marti efter blot 24 sekunder udnyttede tre sovende Aalborg-spillere til at danse op og score det afgørende mål. To point til ZSC Lions, et point til Aalborg.  

Aalborg blev ved at bide fra
Et eller andet sted troede man, det var et spørgsmål om tid, før ZSC Lions ville rende fra et opportunistisk Aalborg-mandskab. Det skete bare ikke, for nordjyderne bed sig fast i kampen fra start – og blev ved at svare igen, når hjemmeholdet kom op med de forventede modsvar.

Det begyndte planmæssigt for Lions, da Tim Berni inden der var gået fem minutter scorede 1-0-målet bag Ronan Quemener. Bare godt et minut senere udlignede Nikolaj Carstensen, der fik hjælp af Julian Jakobsen, der leverede en herlig pasning til sin unge holdkammerat. 

Mønsteret gentog sig i slutningen af perioden. Schweizisk 2-1-scoring ved Christian Marti og hurtig dansk udligning. Aaron Harstad blev noteret for scoringen, men var det i virkeligheden Jack Walker på returen fra Thomas Spelling?

2-2 efter 20 minutter var svært godkendt for Aalborg Pirates i den første CHL-optræden nogensinde i klubbens historie. En herlig åbning på et nyt eventyr for klubben, og det fortsatte ind i midtperioden. 

Blændende brødre
Den forventede Zürich-offensiv kom aldrig helt i sving, og i stedet kunne David Friedmann, der i øvrigt virkede vældig farlig nu og da i aften, gøre det til 3-2 for Aalborg. Julian Jakobsen fik to minutter for forsinkelse af spillet nogle minutter senere, og det udnyttede vores gamle ven fra Herlev, Kevin Klein, til en iskold 3-3-scoring.

Var det nu, ZSC Lions ville trække fra?

Nej. Højbjerg-brødrene ind over blå linje efter 39 minutter. Pasning fra Mikkel Højbjerg til Martin Højbjerg, der hamrede skiven op i nettet til 4-3 Aalborg, som også var pausestillingen efter to perioder. 

Dramaet fortsatte. Et ret tungt pres fra schweizerne resulterede i par Pirates-udvisninger. Udligningen lurede. Men i stedet strøg Spelling, Jakobsen og Spencer Humphries af sted og canadieren afsluttede iskoldt. 5-3 til Aalborg, men ZSC Lions var ikke slået.

Mega-uheld
Små 50 minutter var gået, da Oliver Gatz var mega-uheldig for nu at sige det mildt. Han ville cleare en puck med hånden på vej ned mod eget mål, men kom i stedet til at kaste den ind over en ellers fremragende Ronan Quemener, der var prisgivet. 

Kun et måls forskel igen, og Jack Walker fik kort efter en gigantchance helt fri foran den schweiziske kasse. Men skød lige på Lukas Flüeler i Zürich-målet. Det var ren gysertime, og desværre kunne Aalborg ikke holde hjem. 

Der manglede små otte minutter, da ZSC Lions igen kom på omgangshøjde. Ronan Quemener gav en retur med skinnen, Panelin-Borg kiksede clearingen af en hoppende puck, Chris Baltisberger slog den ind. 5-5. 

Derefter fulgte altså den hurtige afgørelse i overtid. Ærgerligt for Aalborg, der fortsætter eventyret i Wien mod Vienna Capitals lørdag.