CHL: Røndbjerg og co. tabte finalen mod finsk tophold

Svenske Växjö Lakers gik ind til tirsdagens finale i Champions Hockey League som favorit, men Jonas Røndbjergs mandskab måtte forlade finalen som taber. For første gang nogensinde – i turneringens fireårige historie i denne udgave – var det nemlig et finsk hold, der vandt.

JYP fra byen Jyväskylä kan nemlig kalde sig for europæisk mester efter en svært disciplineret indsats og en 2-0-sejr, der blev slået fast med en scoring i tomt bur i kampens afsluttende sekunder.

Växjö satsede hele butikken i slutfasen og havde også et par gode muligheder, men måtte noget skuffende se sig slået af de finske gæster.

Hele sæsonen har Växjö haft problemer med at lokke tilskuere i Vida Arena, men den var godt fyldt op i går – og så kunne Jonas Røndbjergs mandskab altså ikke følge op på en ellers fremragende sæson.

Jonas Røndbjerg var i fjerdekæden i hjemmeholdets opstilling og kunne Joonas Nättinen sætte den første kasse i det 35. minut for JYP. Janne Kolehmainen scorede det mål, der fik jublen til at bryde løs hos gæsterne.

Dermed fik vi altså ikke den anden dansker til at løfte CHL-trofæet. Oliver Lauridsen var den første og hidtil eneste, da han i 2016 vandt trofæet med Frölunda.