CHL: RØNDBJERG klar til svensk-finsk finalekamp

Foto: Jan Korsgaard

Endnu engang er en dansk spiller klar til finalen i Champions Hockey League. For to år siden tog Oliver Lauridsen trofæet med Frölunda Indians, og i denne sæson bliver det Jonas Røndbjergs tur til at spille finale.

I dag spillede danskeren sig nemlig i finalen med sin klub Växjö Lakers, der uden problemer bankede Bill Tygri Liberec hjem med en stensikker sejr på 6-1. I den første semifinale spillede de to klubber 1-1, så det var svensk med eftertryk i dag, da SHL’s tophold strøg til slutkampen.

Allerede efter 3-0 i første periode var kampen reelt afgjort. Jonas Røndbjerg kom ikke på pointlisten i dag, men den intelligent spillende dansker leverede 12:12 minutter og kunne notere sig for +2 i plus/minus-statistikken.

Växjö kunne glæde sig over, at der endelig kom tilskuere til en CHL-kamp hos den svenske klub, der har haft alvorlige problemer med at hive folk til de europæiske kampe. I aften var 4711 tilskuere på plads i Vida Arena.

Det bliver også finalearenaen 6. februar, når Växjö Lakers tager imod finske JYP fra byen Jyväskylä.

Finnerne var ude i et sandt drama i aften, hvor 4-2 fra den første kamp blev vekslet til 6-6 samlet i Trinec, hvor Esbjergs tjekkiske overmænd vandt med de samme cifre hjemme. Kampen røg helt ud i straffeslag og her vandt finnerne, der dermed sikrede den anden finsk-svenske finale i turneringens historie.

I 2015-16 vandt Frölunda hjemme over Kärpät Oulu og samtlige tre titler har været på svenske hænder. Frölunda har vundet to gange, mens Luleå har taget en enkelt titel.