CHL: Her er Esbjergs drømme- og mareridtspulje

Esbjerg Energy har været en smule tøvende omkring deltagelsen i Champions Hockey League i den kommende sæson, men mon ikke de danske mestre er med i potten, når der i morgen trækkes lod til turneringen ved middagstid i Zürich. I hvert fald er Esbjerg med i alle de officielle meddelelser fra CHL-organisationen.

Gruppespillet begynder allerede 18. august og afsluttes 11. september, altså før sæsonstarten i Metal Ligaen. 48 hold er til lodtrækningen delt op i tre seedningslag og Esbjerg er i det nederste lag og møder altså et hold fra henholdsvis lag 1 og 2. Seedningslagene – taget fra CHL’s hjemmeside ser ud som nedenfor – og lad os da bare lige spekulere i en drømme- og en mareridtspulje for Esbjerg.

Rent rejse- og oplevelsesmæssigt kunne det næppe være tosset med en tur til storklubben Red Bull München i Tyskland og et møde med den gamle Esbjerg-dreng Emil Kristensen i Linköping. (Pulje med Red Bull München, Linköpings HC og Esbjerg)

Skulle Esbjerg have en realistisk mulighed for at komme videre ville en pulje med Red Bull Salzburg (dem har danske hold rent historisk haft det godt med), og den slovakiske toer HC Kosice måske være noget for Mark Pederson og co. (Pulje med Red Bull Salzburg, HC Kosice og Esbjerg).

Den trælse omgang ville sende Esbjerg ud i en pulje med for eksempel de tjekkiske mestre Bill Tygri Liberec og finnerne KalPa Kuopio. Meget stærke modstanderne, halvstore rejseudgifter i en pulje, hvor Esbjerg – al respekt – næppe har en chance for at gå videre og navne på klubber, der formentlig ikke siger Energy-tilskuerne ret meget. (Pulje med Bill Tygri Liberec, KalPa Kuopio og Esbjerg).

Set med danske øjne er det ærgerligt, at hold som Sheffield Steelers, Cracowia Krakow og Stavanger Oilers, der formentlig vil trække mange tilskuere med til udekampene, ikke er blandt de hold, som Esbjerg har mulighed for at trække. De er i samme seedningslag som de danske mestre.

Pot 1 Pot 2 Pot 3
Frolunda Gothenburg BK Mlada Boleslav Eisbaren Berlin
Tappara Tampere HC Lugano Orli Znojmo
Bili Tygri Liberec Linkoping HC Grizzlys Wolfsburg
SC Bern SaiPa Lappeenranta Vienna Capitals
Red Bull Munich Vitkovice Ostrava ERC Ingolstadt
Red Bull Salzburg EV Zug Black Wings Linz
Skelleftea AIK Farjestad Karlstad Adler Mannheim
IFK Helsinki Lukko Rauma Krefeld Pinguine
Sparta Prague Dynamo Pardubice Stavanger Oilers
ZSC Lions Zurich Fribourg-Gotteron Esbjerg Energy
Lulea Hockey Djurgarden Stockholm Yunost Minsk
Karpat Oulu TPS Turku Rouen Dragons
HC Pilsen HV71 Jonkoping Sheffield Steelers
HC Davos KalPa Kuopio Comarch Cracovia
Vaxjo Lakers HK Nitra Lorenskog IK
JYP Jyvaskyla HC Kosice Gap Rapaces