CHL: Frölunda videre uden Lauridsen

Foto: Jan Korsgaard

Selv om Oliver Lauridsen ikke var med i aften, har han stadig muligheden for at blive den første dansker, der vinder Champions Hockey League.

Lauridsens holdkammerater fra Frölunda klarede nemlig ærterne uden danskerne og slog de tjekkiske mestre fra Litvinov med hele 6-0 i returen i 1/8-finalens returkamp.

Litvinov havde vundet den første kamp med 2-1, men fik altså ørerne i maskinen i Frölundaborg, hvor tjekkerne kun holdt i en enkelt periode. Spencer Abbotts mål til 1-0 i det 28. minut var startskuddet til et sandt bombardement som lukkede luften ud af gæsterne.

Champions Hockey Leagues store overraskelse, norske Storhamar, røg ud med et 1-2-nederlag hjemme mod finske TPS Turku. Gruppespillets bedste hold, Kärpät Oulu, klarede sig også videre via 4-1 over Sparta Prag, og turneringen er igen blevet en svensk-finsk anliggende.

Kun schweiziske HC Davos får lov at gæsteoptræde i kvartfinalerne, hvor fire finske og tre svenske hold er videre. Forsvarende mester Luleå bankede sig videre med 5-0 hjemme over Tappara Tampere.

Resultaterne (første kamp i parentes): 
Frölunda-Litvinov 6-0 (1-2)
Skellefteå-Eisbären Berlin 2-1 (5-2)
HV71-Espoo Blues 1-1 (1-3)
HC Davos-Liberec 4-3 (5-3)
Luleå-Tappara Tampere 5-0 (1-2)
Lukko Rauma-Djurgården 2-1 (2-1)
Storhamar-TPS Turku 1-2 (3-4)
Kärpät Oulu-Sparta Prag 4-1 (2-4)